marime text:

Macelul din Libia, limitat de interventia Natiunilor Unite

Libia este un alt punct fierbinte pe harta lumii. Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a hotarat, joi noapte, impunerea unei zone de interdictie aeriana, ca sa-l impiedice pe liderul libian Muammar Gaddafi sa-si distruga propriul popor.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Atmosfera de Revelion in redutele rebelilor de la Benghazi si Tobruk, dupa ce localnicii au aflat rezultatul votului din Consiliul de Securitate. Rebelii cer de aproape doua saptamani interventia comunitatii internationale, pentru a-i proteja de atacurile aviatiei lui Gaddafi.

Amanunt demn de retinut, Rusia si China, extrem de reticente in privinta interventiilor straine, s-au abtinut de la vot, dar nu si-au folosit dreptul de veto, cum au facut in alte cazuri. Alte trei state influente - Germania, India si Brazilia, au adoptat aceeasi pozitie.

La randul lor, oficialii de la Tripoli, actioneaza dintr-o data, cu precautie.

Chiar dupa conferinta de presa a Ministrului de Externe, propaganda de la Tripoli si-a facut din nou simtita prezenta. Un grup de sustinatori ai colonelului au patruns in sala, agitand drapele verzi si, indrumati vizibil de cameramanul televiziunii de stat, au scandat sloganuri pro Gaddafi, in fata jurnalistilor straini.

Insa pe strazile din Tripoli, tacere. Oamenii se tem ca Muammar Gaddafi este suficient de inconstinet incat sa provoace la duel aerian alianta nord atlantica, si astfel se vor trezi bombardati.

De o luna, Libia este in plin razboi civil intre fortele loiale colonelului si rebelii care cer plecarea lui Gaddafi si a familiei sale, de la putere.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu