marime text:

Lupte de strada in centrul Atenei! Scutieri atacati cu petarde si cocktailuri Molotov

Scene desprinse parca dintr-un razboi au avut loc in inima Atenei, unde mii de sindicalisti au manifestat impotriva politicii de austeritate a Guvernului. Cand spiritele s-au incins, demonstrantii si-au varsat nervii pe scutieri, care au incercat sa ii indeparteze cu gaze lacrimogene.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cel putin cinci oameni au fost raniti, iar 20 au ajuns in arest.

Scenele cutremuratoare s-au petrecut in piata Sintagma, devenita centrul violentelor de strada. Un cocktail molotov aruncat de protestatari l-a nimerit pe unul dintre politisti. Uniforma i-a luat foc, iar motocicleta i-a fost si ea cuprinsa de flacari . A fost salvat de colegii sai si dus direct la spital.

Haosul s-a declansat la putin timp dupa inceperea manifestatiei. Protestatarii si-au varsat furia pe scutieri, pe care i-au atacat cu petarde, cocktailuri Molotov, pietre si sticle.

Incidentele au venit la finalul celui mai mare protest din acest an. 30.000 de sindicalisti au iesit pe strazi, nemultumiti de masurile de austeritate adoptate de guvern, in urma acordului cu FMI.

Incidentele de la Atena au fost apogeul incandescent al unei zile extrem de tensionate. Intreaga tara a fost paralizata de o greva generala, iar demonstratii de strada au avut loc in zeci de orase.  

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu