marime text:

Jurnalist ucrainean, asasinat la ordinul ministrului de interne!

Fostul ministru ucrainean de interne, Iuri Kravcenko, care s-a sinucis in conditii neelucidate, a comandat asasinarea in anul 2000 a jurnalistului Gheorghi Gongadze, a anuntat, marti, Parchetul general din Ucraina, relateaza AFP.
Jurnalist ucrainean, asasinat la ordinul ministrului de interne!

"Ancheta impotriva (fostului general de politie) Oleksi Pukaci, acuzat de asasinarea jurnalistului Gheorghi Gongadze (...) si impotriva celui care a comandat aceasta crima, Iuri Kravcenko (...) se apropie de final", a anuntat Parchetul, intr-un comunicat.

Anuntul de marti al Parchetului reprezinta prima referire oficiala la implicarea lui Kravcenko in asasinarea jurnalistului.

"Mama jurnalistului decedat, sotia si avocatul lor vor putea afla date din dosar incepand cu 15 septembrie", a adaugat Ministerul Public, fara sa faca alte precizari.

Gheorghi Gongadze
, fondatorul si directorul publicatiei online Ukrainska Pravda, a disparut pe 16 septembrie 2000 la Kiev. Cadavrul sau decapitat a fost gasit cateva luni mai tarziu, dar nu a fost inhumat pana in prezent, mama sa refuzand acest lucru pana cand nu va fi gasit craniul.

Cazul a starnit un scandal fara precedent in Ucraina, opozitia acuzandu-l de implicare inclusiv pe presedintele din acea perioada, Leonid Kucima.

Ministru al Afacerilor Interne in perioada 1995-2001, Kravcenko s-a sinucis la inceputul lui 2005, dupa venirea la putere a oponentului pro-occidental Viktor Iuscenko, care promisese solutionarea cazului.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu