marime text:

Japonia, dupa cutremur - declaratii cutremuratoare si noi imagini socante

Cea mai mare catastrofa de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, adica de la bombele atomice care au distrus Hiroshima si Nagasaki. Asa descriu japonezii, in cateva cuvinte, cutremurul si valul seismic care i-au lovit cu doua zile in urma.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Seismul initial, cu o magnitudinea revizuita la 9, a durat de fapt peste 5 minute si a fost urmat de aproape 300 de replici, multe de peste 6 grade. Pe masura ce comunicatiile sunt refacute, apar alte declaratii cutremuratoare si noi imagini care fac planeta sa incremeneasca.

In orasul port Myako, peretele de apa, inalt de 10 metri si lung de kilometri, a navalit pe uscat, a trecut de diguri si a inceput sa loveasca tarmul cu tot ce luase de pe mare - vapoare, barci, resturi de pontoane, plus masinile parcate chiar pe chei.

Totul, in timp ce localnicii care scapasera de potop priveau ingroziti cum apa le inghitea orasul, bucata cu bucata. Oameni in toata firea sau copii care vor ramane traumatizati toata viata nu puteau spera decat ca in masinile si casele aruncate ca niste simple jucarii nu mai era nimeni. Pentru ca altfel, cine ar putea supravietui, in astfel de conditii?

Doar in prefectura Myagi, cea mai puternic lovita de tsunami, autoritatile se tem insa ca au de-a face cu 10.000 de morti. Si cosmarul continua. Sute de replici lovesc arhipelagul, dar parca nimic nu se compara cu cele 5 minute de infern, de vineri dupa amiaza.

Pentru japonezii care au supravietuit catastrofei, urmeaza o munca titanica. Si o durere la fel de mare, pe masura ce echipele de interventie strabat adevarate defilee din mal si ramasite de cladiri, scotand de sub ele sute de trupuri fara viata.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu