marime text:

Italienii dau si 15.000 de euro unei familii de tigani, ca sa se intoarca in Romania

Cea mai mare tabara de nomazi din Europa, aflata langa Milano, e pe cale sa fie inchisa de autoritatile italiene. Peste 1.000 de suflete locuiau aici, majoritatea tigani romani, de care edilii au decis sa scape din cauza numeroaselor episoade violente, dar si pentru ca orasul va gazdui Expo 2015.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Multi dintre locatari nu-si permit sa se mute in alta parte si sunt nevoiti sa se intoarca in tara. Problema e ca stau de 10 sau 15 ani in Italia si nu se mai simt romani.

Ultimii ramasi in tabara de la Triboniano isi fac bagajele cu lacrimi in ochi. Trebuie sa se intoarca in Romania, desi nu prea mai stiu sa vorbeasca romaneste, iar copiii lor, nascuti aici, se simt italieni adevarati. 

Preda Dumitru are 39 de ani, iar de 15 e in Italia. Are acte in regula, chiar daca sta intr-o rulota. Ar fi preferat sa ramana aici, dar l-au convins cele cateva mii de euro pe care le primeste de la autoritati, daca se intoarce in Romania.

Suma variaza de la familie la familie - in unele cazuri poate depasi 15.000 de euro. Banii nu se dau toti odata, ci in transe lunare, pe parcursul unui an.

Dumitru e macelar si crede ca o sa-si gaseasca de lucru in Romania. Insa nu e sigur ca cei mici se vor acomoda in tara.

Chiar si cu bani, cei mai multi tot nu pleaca impacati. 

Cel putin 45 de familii au decis sa ia banii si sa se intoarca in Romania. Nu exista insa nicio garantie ca nu vor pleca inapoi in Italia, dupa o vreme. Legislatia europeana nu interzice nimanui dreptul la libera circulatie.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariukyky (2011-04-26 22:17:48)
ahha...uni n-au bani sa se mute cu kirie...vrajeala...ahahha si au masinile langa baraca....mai le si dau bani italieni...dc nu stau in case cm fak atatea mi de romani aici in italia..ce sunt mai smekeri...nu styu dak copii se vor akomoda in romania....nu veniti in tara care-i problema..isi vor loa 15.000 de £ de la italieni si dupa 3/4 ani se intork inapoi
raspunde »
mary brescan (2011-04-13 20:43:29)
italienii nu vor cu adevarat sa scape de tiganii romani! daca voiau asta procedau ca francezii...........ei in schimb platesc dar nu dau si o lege care sa interzica intoarcerea tiganilor in Italia.Parerea mea este ca le convine sa ii aiba aproape.......asa au pe cine invinui pt toate crimele,furturile,violurile petrecute aici!
raspunde »
Gabi (2011-03-31 09:46:46)
AHAHAHAHAHAHAHA Italieni ori nu stiu ce sa mai faca cu banii ori mai cred in spiridusi, este la mintea tiganului ca se vor intoarce in Italia Hellooooo ! Hai in Europa mai e cu mai e ca stiu si italienii si spaniolii care este diferenta intre romani si tigani (si aici nu ma refer la culoarea pielii) dar in US sau pe alte continente ei vad tiganii ca fiind cultura mai aparte cu obiceiuri medievale, sunt chiar foarte interesati de tigani ca si cultura dar cand vine vorba de hoti/camatari/proxeneti etc ... Romanii ca doar tiganii nu au un stat al lor, va spun sigur ca am vorbit cu multa lume si ma bufnea rasul (strans cu usa...) cand imi dadeam seama ca cei vazuti rau in afara sunt Romanii nu tiganii, daca sunt mandrii cu cultura lor de ce nu sunt verticalii si cu bune si cu rele ? se cred atat de discriminati ...., sa vina in tara sa munceasca ca toata lumea, la munca nu la intins mana !!!
raspunde »