marime text:

Italienii dau si 15.000 de euro unei familii de tigani, ca sa se intoarca in Romania

Cea mai mare tabara de nomazi din Europa, aflata langa Milano, e pe cale sa fie inchisa de autoritatile italiene. Peste 1.000 de suflete locuiau aici, majoritatea tigani romani, de care edilii au decis sa scape din cauza numeroaselor episoade violente, dar si pentru ca orasul va gazdui Expo 2015.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Multi dintre locatari nu-si permit sa se mute in alta parte si sunt nevoiti sa se intoarca in tara. Problema e ca stau de 10 sau 15 ani in Italia si nu se mai simt romani.

Ultimii ramasi in tabara de la Triboniano isi fac bagajele cu lacrimi in ochi. Trebuie sa se intoarca in Romania, desi nu prea mai stiu sa vorbeasca romaneste, iar copiii lor, nascuti aici, se simt italieni adevarati. 

Preda Dumitru are 39 de ani, iar de 15 e in Italia. Are acte in regula, chiar daca sta intr-o rulota. Ar fi preferat sa ramana aici, dar l-au convins cele cateva mii de euro pe care le primeste de la autoritati, daca se intoarce in Romania.

Suma variaza de la familie la familie - in unele cazuri poate depasi 15.000 de euro. Banii nu se dau toti odata, ci in transe lunare, pe parcursul unui an.

Dumitru e macelar si crede ca o sa-si gaseasca de lucru in Romania. Insa nu e sigur ca cei mici se vor acomoda in tara.

Chiar si cu bani, cei mai multi tot nu pleaca impacati. 

Cel putin 45 de familii au decis sa ia banii si sa se intoarca in Romania. Nu exista insa nicio garantie ca nu vor pleca inapoi in Italia, dupa o vreme. Legislatia europeana nu interzice nimanui dreptul la libera circulatie.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu