marime text:

Invatat de mic: la 10 ani are permis de port-arma!

Un copil din Marea Britanie a primit o licenta de port-arma din partea politiei, dupa ce parintii si-au dat acordul ca odrasla lor sa detina acest document controversat. Se crede ca micutul este printre cei mai tineri posesori al acestui act din intreg Regatul Unit.
Invatat de mic: la 10 ani are permis de port-arma!

Baiatul nu este singurul minor pe numele caruia s-a emis o licenta de port-arma. Alte 48 de astfel de documente au fost inmanate copiilor sub 18 ani, ai caror parinti sunt convinsi ca posesia unei arme este recomandata.

Cu toate acestea, asociatiile ce pledeaza impotriva posesiei de arme sunt revoltate. Lucy Cope, in varsta de 55 de ani, membra a asociatiei Mame Impotriva Armelor, a declarat: “Politistilor ar trebui sa le fie rusine! Nu este posibil ca un copil de 10 ani sa detina o arma, este scandalos. Pistolul trebuie confiscate si licenta anulata!

Declaratii precum aceasta apar pe fondul mai multor evenimente violente care s-au petrecut in ultima vreme in Marea Britanie. De exemplu, in urma cu cateva saptamani, fanaticul Darrick Bird, de 52 de ani, a impuscat 12 oameni in Cumbria.

Mai mult, se pune problema daca minorii au discernamantul necesar in folosirea unei arme, dar biroul care elibereaza licente da asigurari ca orice viitor posesor este mai intai verificat, iar in cazul copiilor, rudele sunt de asemenea chemate la un interviu.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu