marime text:

Infractori periculosi dati in urmarire de Interpol, pe internet!

Interpolul a lansat luni un apel catre utilizatorii de Internet, carora le-a cerut ajutorul pentru localizarea a sute de persoane cautate in intreaga lume, in cadrul unei operatiuni de anvergura, intitulata Infra-Red.
Infractori periculosi dati in urmarire de Interpol, pe internet!
Organizatia Internationala a Politiei Criminalistice (OIPC, cunoscuta si sub numele de Interpol), cu sediul la Lyon, face apel la trimiterea de informatii la adresa de e-mail fugitive@interpol.int. Organizatia precizeaza, de asemenea, ca este posibila si comunicarea anonima, prin intermediul site-ului www.csiworld.org.
 
Lansata la 3 mai, aceasta operatiune "vizeaza 450 de fugitivi din intreaga lume", cautati in 29 de tari, "gasiti vinovati sau suspectati de comiterea unor infractiuni grave", intre care crime, acte de pedofilie, violuri sau trafic de droguri.
 
De atunci, au fost localizate si arestate peste 100 de persoane, intre care un fost manechin columbian, Angie Sanclemente Valencia, cautata pentru trafic de stupefiante, sau Mouamba Munanga, din Republica Democrata Congo, cautat pentru spalare de bani.
 
Dar, in fata amplorii acestei sarcini, serviciile organizatiei politiste au hotarat sa accelereze procedurile si sa recurga la ajutorul publicului. "Exista, in continuare, indivizi despre care nu dispunem de nicio informatie noua cu privire la locul unde se afla. De aceea, cerem publicului sa ne dea o mana de ajutor", afirma, intr-un comunicat, Martin Cox, coordonatorul operatiunii.
 
Astfel, Interpolul a difuzat portretele unui numar de 26 de persoane, cerand vigilenta in legatura cu aceste persoane pe site-uri ale retelelor sociale sau pe forumurile de discutii pe Internet. "Este mai mult decat probabil ca cineva va recunoaste pe unul dintre acesti fugitivi pe site-ul unei retele sociale sau pe un forum de discutii (pe Internet), decat l-ar recunoaste pe strada", a adaugat Cox, care cere utilizatorilor de Internet sa informeze Interoplul, "indiferent de modalitatea in care au obtinut o asemenea informatie".
 
Aproximativ 650 de persoane avand 82 de nationalitati lucreaza fara intrerupere in sediul secretariatului general al Interopolului, la Lyon, cu scopul de a prelua informatiile dinspre Birourile Centrale Nationale (BCN), existente in fiecare dintre cele 188 de tari membre ale organizatiei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu