marime text:

I-a tarat in proces si a castigat - o romanca a fost discriminata in Irlanda pentru inaltimea ei

O romanca respinsa la un interviu pentru un post de sofer de autobuz in Dublin, din cauza faptului ca era prea scunda, a primit despagubiri de 6.000 de euro dupa de a dat regia de transport in judecata, informeaza Irish Times.
I-a tarat in proces si a castigat - o romanca a fost discriminata in Irlanda pentru inaltimea ei
Isabella Lazar trecuse proba teoretica si cea practica, dupa care a fost chemata la interviu pentru postul de sofer de autobuz la regia locala de transport Dublin Bus.
 
Dupa interviu, ea a fost trimisa la o evaluare medicala, unde i s-a spus ca nu este suficient de inalta pentru a obtine slujba.
 
Lazar a sustinut, in fata instantei, ca o restrictie privind inaltimea afecteaza mai mult femeile decat barbatii si ca Dublin Bus a angajat oameni care aveau aceeasi inaltime ca si ea, dar erau barbati.
 
Totodata, desi femeii i s-a spus ca nu indeplineste criteriile de inaltime, ei nu i s-a spus care sunt acestea.
 
Drept raspuns, Dublin Bus a comunicat ca inaltimea minima acceptata pentru un sofer de profesie este 1,65 metri si ca Lazar, la 1,57 metri, nu poate fi angajata. Totusi, reprezentantii regiei au marturisit instantei ca "ar putea fi" barbati angajati care au o inaltime sub 1,65 metri.
 
Chemat in fata instantei, un specialist in sanatatea la locul de munca a spus ca, in opinia sa, inaltimea medie a unei femei din Irlanda este de 1,62 metri. Astfel, Dublin Bus ar avea pretentia ca femeile angajate de ei sa aiba mai mult decat inaltimea medie.
 
Instanta a decis ca, in absenta unor criterii de inaltime clare si a unor proceduri asociate, o masura aparent arbitrara nu poate constitui un fundament la angajare.
 
Isabella Lazar a primit despagubiri de 6.000 de euro, pentru discriminarea sa pe baza de inaltime.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu