marime text:

"Geronimo a fost omorat!" - asa a fost anuntat Barack Obama de SEAL ca Bin Laden a fost ucis

In acest limbaj codat luptatorii americanii i-au transmis in timp real presedintelui Barack Obama ca Bin Laden a fost ucis.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Practic, oricat ar parea de dur, presedintele Statelor Unite si alti inalti demnitari au asistat in direct la executie, ca sa fie siguri ca teroristul pe care l-au vanat 10 ani a devenit istorie.

Operatiunea botezata "Geronimo"- filmata de camerele video de pe castile luptatorilor americani - a fost urmarita minut cu minut de presedintele Obama si de colaboratorii sai apropiati, in asa numita "sala de criza" de la Casa Alba, dotata cu sisteme sofisticate de comunicatii prin satelit.

La un moment dat, imaginile erau atat de cumplite, incat Secretarul de Stat Hillary Clinton aproape ca si-a acoperit fata cu mainile, de spaima.

La ordinul presedintelui, doua comandouri a cate 6 luptatori din SEAL - elita fortelor speciale americane - s-au imbarcat in 4 elicoptere Blackhawk si Apachee si au decolat, duminica, de la o baza militara din Afganistan. Ajunsi la Abbottabad, au intrat in fortareata in care se ascundea Bin Laden.

In fata lor aveau mai multe cladiri inconjurate de un zid de peste 6 metri inaltime, acoperit cu sarma ghimpata. Toate aveau ferestre opace, dotate cu sisteme sofisticate de alarma.

Desi luati prin surprindere, oamenii lui bin Laden au aruncat cu grenade inspre elicoptere, asa ca soldatii americani i-au lichidat.

In schimb - ne spune Casa Alba - americanii l-au impuscat in cap si in piept pe liderul Al Qaida. Au fost ucisi, de asemenea, unul din fiii sai si cea mai tanara dintre neveste. Alte doua sotii si sase dintre copiii lui Ben Laden sunt acum in custodia fortelor pakistaneze.

Ulterior, Casa Alba a recunoscut ca cei au participat la operatiune nu confirma ipoteza "scuturilor umane".

Punctul critic a fost atins in momentul in care americanii si-au dat seama ca a cedat motorul unuia dintre cele 4 elicoptere. Au aruncat aparatul in aer si au plecat cu cele ramase, ducand cu ei si trupul fara viata al lui Bin Laden, pana in Afganistan, unde s-au prelevat probe ADN. Apoi, a fost transportat pe portavionul Carl Vinson, aflat in largul tarmurilor pakistaneze.

Cadavrul a fost fotografiat si filmat in momentul scufundarii in nordul Marii Arabiei, dupa ce a fost infasurat intr-o panza alba si bagat intr-un sac incarcat cu bolovani. Oficiali americani sustin ca vor face publica inregistrarea video. In privinta fotografiilor cu Osama mort, Casa Alba inca ezita.

Expertii criminalisti spun ca tehnicile biometrice de recunoasatere faciala si mai ales testele ADN confirma "99,9%" ca cel ucis este, intr-adevar, Osama bin Laden.

Operatiunea, care a durat fix 40 de minute a impresionat pe toata lumea, incepand cu Barack Obama.

Dar cine sunt trupele Seal?

Dupa cum le spune si numele, trupele SEAL pot lupta pe apa, in aer sau la sol. Un militar foarte bine antrenat are nevoie de doi ani ca sa ajunga in aceste unitati.

Trupele speciale au gasit in vila lui Bin Laden si documente care ar putea sa dezvaluie locul unde se ascunde Ayman al-Zawahiri, devenit acum numarul unu in Al Qaida si cel mai cautat terorist de pe glob.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu