marime text:

Fostul sef al FMI a platit 6 MILIOANE DE DOLARI, ca sa fie judecat in libertate pentru viol!

A fost ultima noapte in inchisoare, cel putin deocamdata, pentru Dominique Strauss-Kahn, seful demisionar al FMI! Judecatorul instantei din Manhattan a aprobat joi seara eliberarea lui pe cautiune, pentru o suma record: 1 milion de dolari, plus alte 5 milioane, depozit de garantie.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Sotia lui Strauss Kahn, jurnalista franceza Anne Sinclair, a aparut pentru prima data in public, la tribunalul din New York. Fostul director general al FMI va fi plasat in arest la domiciliu si va purta o bratara electronica pentru localizare.

Spre deosebire de prima infatisare la tribunal, criticata in Franta drept o executie mediatica, audierea de joi a fost mult mai discreta. Strauss Kahn a fost adus la tribunal cu patru ore inainte, intr-o masina cu geamuri fumurii. In sala, el a aparut fara catuse si in costum, nu in uniforma de detinut. De altfel, apararea a incercat sa demonstreze ca nu este un infractor, ci o persoana respectabila.

Ca sa fie sigur ca va fi eliberat pe cautiune, directorul demisionar al FMI propusese el insusi o cautiune de un milion de dolari si conditii asemanatoare arestului la domiciliu. Instanta a adaugat la toate acestea o garantie de cinci milioane de dolari. Suma este imensa, dar nu va fi o problema pentru Strauss-Kahn, poreclit in Franta "socialistul de caviar".

Chiar si asa, eliberarea este o victorie.

Insa, politicianul francez a primit joi si o veste proasta. O camera de acuzare formata din cetateni anonimi a decis, dupa audierea presupusei victimei, ca exista suficiente elemente pentru a justifica un proces.

Urmatoarea audiere a fost stabilita pentru 6 iunie, cand Dominique Strauss-Kahn va anunta cum pledeaza. Pana atunci, avocatii lui au timp sa exploreze liniile posibile de aparare. In plus, el poate ajunge la o intelegere cu presupusa victima, pentru a evita si un proces civil.

Pe de alta parte, noi detalii despre legaturile amoroase ale lui Strauss-Kahn devin publice. Patroana unui bordel din Manhattan a declarat ca politicianul a fost clientul fetelor sale. Mai mult, o prostituata platita cu 1.200 de dolari pe ora ar fi refuzat sa il mai vada, pe motiv ca a fost agresiv.

Insa si acuzarea a primit joi o lovitura. Un barbat care se prezentase drept fratele victimei si spusese cat de afectata este femeia a recunoscut ca nu-i este, in realitate, decat prieten.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu