marime text:

Fostul presedinte al Israelului, condamnat la 7 ani de inchisoare, pentru viol!

Fostul presedinte israelian Moshe Katzav a fost condamnat marti la sapte ani de inchisoare, dupa ce a fost declarat vinovat de doua violuri, un caz fara precedent in istoria statului Israel, relateaza AFP.
Fostul presedinte al Israelului, condamnat la 7 ani de inchisoare, pentru viol!

Fostul sef de stat, in varsta de 65 de ani, a mai fost, in plus, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si o amenda de 100.000 de shekeli (20.000 de euro).

Katzav a strigat: "Se inseala, este o minciuna" si, plangand, si-a imbratisat fiii imediat dupa anuntul condamnarii.

Pedeapsa a fost pronuntata dupa ce doi dintre cei trei judecatori ai tribunalului din districtul Tel-Aviv au fost in favoarea acesteia.

Fostul presedinte a fost declarat vinovat, la 30 decembrie, de tribunalul din districtul Tel-Aviv, pentru doua violuri asupra uneia dintre subordonatele sale din perioada respectiva si alte doua acte indecente in timp ce era ministru al Turismului, in anii '90.

El a fost declarat vinovat de doua acte indecente, dintre care unul cu folosirea fortei, si hartuirea sexuala a altor trei angajate ale sale la Ministerul Turismului si la presedintie.

Katzav a fost, de asemenea, declarat vinovat pentru obstructionarea justitiei.

El era pasibil de minim opt ani de inchisoare pentru aceste infractiuni, dar si-a negat cu incapatanare vinovatia, declarandu-se o victima a unui "complot nedemn" si un "linsaj organizat".

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu