marime text:

Ford plateste 131 de milioane de dolari despagubiri, pentru un accident mortal produs la 130 km/h

Constructorul auto american Ford a fost condamnat de un juriu din SUA la plata a 131 de milioane de dolari familiei unui tanar care a murit in timp ce conducea o masina din modelul Explorer, transmite Reuters.
Ford plateste 131 de milioane de dolari despagubiri, pentru un accident mortal produs la 130 km/h

Procesul s-a concentrat pe un accident din 2001 in urma caruia jucatorul de baseball Brian Cole si-a pierdut viata. Cole fusese convocat de echipa New York Mets, ceea ce a majorat cuantumul daunelor, a afirmat avocatul familiei.

Dupa anuntarea verdictului juriului, Ford si familia tanarului au ajuns la un acord amiabil, a precizat avocatul, fara a indica suma stabilita prin intelegere.

Un purtator de cuvant al constructorului auto, Marcey Evans, a subliniat ca jucatorul de baseball conducea masina cu peste 130 de kilometri pe ora inainte de a iesi de pe drum si nu purta centura de siguranta. Reprezentantul Ford apreciaza ca grupul ar fi castigat procesul daca judecatorul nu ar fi trecut cu vederea anumite elemente.

Ford a pus capat, in 2001, unui parteneriat de aproape un secol cu fabricantul de pneuri Firestone, dupa ce i-a imputat o serie de accidente, unele mortale, in care a fost implicat modelul Explorer.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu