marime text:

Explozie la o centrala nucleara din Japonia! Persoanele din zona, supuse la un nivel urias de radiatii!

Fukushima. Numele pe care milioane de pamanteni il tot rostesc, cu o teama cumplita. O explozie cu patru raniti s-a produs la centrala nucleara de acolo. Un nor de fum alb s-a ridicat imediat, iar mii si mii de oameni, de pe o raza de 20 de kilometri, au primit ordin de evacuare. 
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Toata populatia Japoniei a fost indemnata sa etanseizeze ferestrele, iar televiziunea nationala a transmis non-stop sfaturi.

Cantitatea de radiatii absorbita intr-o ora de o persoana aflata in acea zona a devenit rapid egala cu limita la care poate fi expusa intr-un an!

Chiar daca autoritatile au incercat sa linisteasca lumea, specialistii japonezi nu ascund faptul ca pericolul nu este depasit. Automat, omenirea si-a adus aminte de dezastrul Cernobil.

Deflagratia a provocat prabusirea acoperisului si a zidurilor uneia dintre cladirile centralei de la Fukishima.

Fara a astepta detalii despre circumstantele si consecintele incidentului, autoritatile au sfatuit populatia sa se baricadeze in case. Televiziunea nationala le-a dat oamenilor sfaturi precise de protectie.

Cum in cursul diminetii, in sala de comanda a centralei a fost detectat un nivel de radioactiviate de 1.000 de ori mai mare decat normalul, premierul a dispus ca zona de evacuare sa fie extinsa de la 10 la 20 de km.

La cateva ore dupa cutremurul cu magnitudine 8,9, autoritatile nipone au recunoscut ca sistemele de racire si cele de protectie ale centralelor atomo-electrice au fost afectate de seism, iar temperatura din reactoare nu mai putea fi controlata. Specialistii au primit ordin sa deschida valvele reactorului, pentru a elibera vaporii radioactivi si a scadea presiunea interna.

In privinta vaporilor radioactivi eliberati deja in atmosfera, directia si viteza vantului vor juca un rol cheie intr-o eventuala raspindire a norului. Asadar, totul depinde de concentratia radiatiilor si de conditile meteo-climatice. Pentru perioada imediat urmatoare, specialistii nu anticipeaza vant puternic, de natura sa impinga norul radioactiv in afara zonei zero. O estimare riguroasa ramane insa greu de facut.

O estimare riguroasa ramane insa greu de facut. Istoria ne da insa fiori. In cazul de sinistra amintire de la Cernobil, norul radioactiv a parcurs 1.800 de kilometri in primele 24 de ore, iar in decurs de zece zile a atins Japonia. Deja autoritatile ruse se tem ca norul radioactiv ar putea ajunge in peninsula Kamtchatka, in aproximativ 20 de ore.

La cateva ore dupa explozia de sambata,  guvernul nipon a precizat ca explozia de la reactorul numarul 1 a fost provocata de vapori de apa proveniti din procesul de racire si nu a afectat reactoarele. Daca deflagratia ar fi afectat cuva care adaposteste reactorul, atunci Japonia s-ar confrunta cu un scenariu de tip Cernobil. In 1986, la centrala din Ucraina, inima reactorului era plasata intr-o cladire obisnuita, care n-a rezistat exploziei reactorului si s-a facut praf.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu