marime text:

EXPLOZIE in Egipt! A fost aruncata in aer conducta de gaz ce alimenteaza Israelul

O conducta de gaze de la granita cu Israelul a fost aruncata in aer de persoane neidentificate, pe care corespondentul televiziunii de stat egiptene le catalogheaza drept "teroristi". Egiptul a sistat furnizarea de gaz spre tara vecina.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Persoane necunoscute au provocat o explozie, sambata dimineata, in Egipt la un terminal de gaze care aprovizioneaza Israelul, in apropiere de Fasia Gaza, a declarat un oficial egiptean, in timp ce revolta care cere plecarea presedintelui Hosni Mubarak a intrat in cea de-a 12-a zi, relateaza AFP.
 

Atacatorii au aruncat in aer terminalul si gazoductul la Sheikh Zuwayed in Sinai, la zece kilometri de Fasia Gaza, declarase oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.
 
Serviciile de interventie incearca sa stinga focul, a declarat pentru televiziunea publica un oficial local, Gaber al-Araby. "Nu avem inca detalii despre ceea ce s-a intamplat", a precizat el.
 
Nicio informatie nu a putut fi obtinuta imediat despre pagubele produse din surse oficiale egiptene.
 
Dar la Ierusalim, postul public de radio israelian, care citeaza declaratiile guvernatorului egiptean al El-Arich, a afirmat ca atacul a fost comis dimineata devreme cu o mica incarcatura explozibila.
 
Atacul a provocat pagube minore si incendiul a fost controlat dupa trei ore. Furnizarea de gaz catre Israel si Iordania este intrerupta pentru moment, potrivit masurilor de urgenta prevazute, continua radioul israelian.
 
La 1 februarie, Israelul s-a declarat ingrijorat ca aprovizionarea sa cu gaz provenind din Egipt ar putea fi intrerupta, in urma revoltei cu care se confrunta aceasta tara cu care statul evreu incheiat, in decembrie, acorduri privind livrarea a cel putin 1,4 miliarde de metri cubi de gaz.
 
Egiptul asigura in prezent 40 la suta din gazele naturale necesare Israelului.
 
In decembrie, patru intreprinderi israeliene au semnat acorduri de cumparare de gaz egiptean pe o perioada de 20 de ani la o valoare cuprinsa intre cinci si zece miliarde de dolari.
 
Cu aceste noi contracte, grupul israeliano-egiptean East Mediterranean Gas (EMG), care a incheiat deja o serie de contracte cu firme israeliene din 2005, va furniza statului evreu un total de sase miliarde de metri cubi de gaz in schimbul a 19 miliarde de dolari.
 
Egiptul a inceput in februarie 2008 sa onoreze un contract semnat in 2005 cu EMG, referitor la livrarea anuala, pe 15 ani, a 1,7 miliarde de metri cubi de gaz natural catre Israel.
 
Executarea acestui contract de 2,5 miliarde de dolari a generat nemultumiri in randul opozitiei egiptene, in special al Fratilor Musulmani.
 
Terminat in 2007, un gazoduct submarin lung de 100 de kilometri transporta gaz din El-Alrich pana in portul israelian Ashkelon, in apropiere de Tel-Aviv.
 
Egiptul este prima tara araba care a semnat un tratat de pace cu Israelul in 1979.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu