marime text:

Expert american: Situatia din Japonia este mult mai grava decat s-a anuntat!

O catastrofa nucleara depinde de ce se intampla joi seara, la centrala Fukushima, locul groazei. Cu elicoptere si tunuri de apa, specialistii fac eforturi deznadajduite sa raceasca reactoarele 3 si 4.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Un expert american avertizeaza ca problemele sunt mult mai grave decat au dezvaluit niponii: nivelul de radiatii ar fi si mai ridicat. Institutul francez de siguranta nucleara anunta miercuri seara ca urmatoarele 48 de ore sunt cruciale pentru deznodamantul crizei. Iar cumplita scadenta se apropie vertiginos.

Cand vine vorba despre cel mai negru scenariu posibil, expertii nu pot decat sa lanseze ipoteze si probabilitati. E limpede insa ca va fi vorba de un dezastru. Daca miezul reactoarelor se va topi complet, nivelul de radioactivitate in apropierea centralei va avea efecte teribile si imediate. Razele ionizante distrug rapid maduva osoasa, decimeaza trombocitele si globulele albe din sange. Cu alte cuvinte, urmarile sunt fatale, in termen de saptamani sau luni.

Fotografiile ar putea furniza informatii esentiale pentru a intelege ce se intampla cu reactoarele. De la Washington, lucrurile se vad extrem de alarmant. De aceea, unele voci vorbesc de o situatie scapata de sub control. De sase zile, avariile se tin lant.
 
La primele doua unitati au fost explozii ale acumularilor de hidrogen, cand s-a incercat depresurizarea anvelopelor exterioare ale reactoarelor.

Catastrofa poate porni insa de la reactorul 4, unde au fost si explozii si incendii.

Oficialii japonezi fac eforturi uriase sa restabileasca furnizarea curentului electric la centrala de la Fukushima. Asta ar insemna repornirea generatoarelor diesel si, implicit, reluarea functionarii sistemului de racire.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu