marime text:

Eminem da in judecata Audi! Vezi de ce!

Rapperul american Eminem a dat in judecata grupul Audi, sustinand ca renumitul producator german de automobile a folosit in mod ilegal cantecul sau "Lose Yourself" intr-o reclama pentru noul model Audi A6 Avant, ce va fi lansat in 2012, relateaza Reuters.
Eminem da in judecata Audi! Vezi de ce!

Eminem autorizase anterior grupul Chrysler sa foloseasca piesa "Lose Yourself" in campania "Imported from Detroit", creata pentru a promova noul model construit de acest producator american de automobile, denumit Chrysler 200.

De altfel, Eminem apare intr-un spot din aceasta campanie, ce a avut premiera in timpul galei Super Bowl din acest an si a avut apoi peste 10 milioane de vizualizari online.

In plus, reclama grupului Audi, care nu a fost difuzata in America de Nord, utilizeaza o serie de imagini si efecte vizuale asemanatoare cu cele folosite in spotul creat de Chrysler. In reclama Chrysler, Eminem conduce un automobil care trece prin fata principalelor locuri de atractie din orasul Detroit. Automobilul folosit in reclama Audi trece prin fata principalelor atractii turistice din orasul Berlin.

Eight Mile Style, casa de discuri a rapperului american, ce isi are sediul general in Detroit, a depus o somatie la adresa grupului Audi, in aceasta saptamana, la Tribunalul regional din Hamburg. Reprezentantii acestei case de discuri au declarat, totodata, ca vor cere despagubiri. Plangerea depusa contine doar acuzatia de folosire ilegala de catre Audi a piesei "Lose Yourself", fara a acuza grupul german ca ar fi copiat spotul din campania de publicitate lansata de Chrysler.

Spotul Audi a fost prezentat in cadrul unei conferinte de presa, pe 19 mai, la Berlin. Pana la ora publicarii acestor informatii, grupul Chrysler nu a anuntat daca va cere despagubiri.

Eight Mile Style apara cu multa inversunare drepturile de autor asupra pieselor lansate de Eminem. In urma cu doi ani, aceasta casa de discuri a ajuns la o intelegere, incheiata in afara tribunalului, cu grupul Apple, pe care l-a acuzat ca s-a folosit de serviciul iTunes pentru a profita de o maniera ilegala de pe urma vanzarilor in format digital ale pieselor lui Eminem, atribuite prin licenta casei de discuri a rapperului, Aftermath Records.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu