marime text:

"Duch" - tortionarul sef al unei inchisori unde au murit 15.000 de oameni, condamnat la 30 de ani de inchisoare!

"Duch", fostul sef de penitenciar din Phnom Penh in timpul regimului Khmerilor Rosii, (1975-1979), a fost condamnat luni la 30 de ani de inchisoare pentru crime impotriva umanitatii, a anuntat tribunalul administrat de ONU.
Duch  - tortionarul sef al unei inchisori unde au murit 15.000 de oameni, condamnat la 30 de ani de inchisoare!
Tribunalul a anuntat initial ca Duch a fost condamnat la 35 de ani de inchisoare, dupa care i-a redus pedeapsa la 30 de ani din cauza unei perioade de detentie ilegala, in perioada in care tribunalul cu participare internationala nu era in functiune.
 
Aceasta pedeapsa este inferioara celei cerute de procuror in noiembrie 2009, de 40 de ani de inchisoare, impotriva lui Duch, al carui nume real este Kaing Guek Eav si care are 67 de ani.
 
Fostul tortionar, acuzat de crime de razboi si crime impotriva umanitatii, era pasibil de pedeapsa cu inchisoare pe viata.
 
El a fost judecat pentru ca a condus inchisoarea Tuol Sleng, numita si S-21, un fost colegiu din Phnom Penh, unde au fost torturate si executate 15.000 de persoane in perioada 1975-1979.
 
Cateva sute de persoane s-au reunit in fata tribunalului pentru a urmari procesul, difuzat in direct de televiziune.
Aceasta judecata reprezinta incheierea primei proceduri a tribunalului administrat de ONU, care a fost infiintat in 2003, dupa tratative interminabile intre Cambodgia si comunitatea internationala, si care si-a inceput activitatea dupa trei ani.
 
Alti fosti lideri ai Khmerilor Rosii asteapta sa fie judecati, intre care "fratele numarul 2" Nuon Chea, in principiu in 2011. "Fratele numarul 1" Pol Pol a decedat in 1998.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu