marime text:

Decizia de a ateriza cu orice pret, cauza prabusirii avionului in care se afla presedintele Poloniei

Presiuni asupra pilotilor si decizia de aterizare cu orice pret in ciuda cetii dese. Moscova a stabilit ca polonezii sunt singurii responsabili pentru catastrofa aeriana din aprilie, de la Smolensk. Atunci au pierit presedintele Lech Kaczynski, sotia lui si zeci de inalti demnitari, civili si militari ai Poloniei.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Potrivit simularii video a zborului, pilotii au ignorat semnalele de alerta "Pamantul aproape" si "Luati altitudine!" si au decis sa aterizeze, desi era ceata deasa si vizibilitate sub 400 de metri. Au cedat astfel presiunilor unor inalti demnitari aflati la bord.

Dupa cum indica testele, comandantul armatei aerului, generalul Andrzey Blasik, se afla si sub influenta alcoolului, cu o concentratie de 0,6 mg de alcool la litru.

La un moment dat, cand pilotii inca erau in cumpana, navigatorul poate fi auzit zicand "Va innebuni daca anulam aterizarea". Cel mai probabil, se referea la presedintele Lech Kaczynski.

Initial, reactia partii poloneze a fost aprinsa: Jaroslav Kaczynski, fratele geaman al presedintelui decedat, a spus ca raportul este un "afront", insa guvernul de la Varsovia a anuntat ca nu contesta concluziile raportului final.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu