marime text:

Cum si-a amanat un condamnat la moarte executia? A incercat sa se sinucida!

Curtea Suprema din statul american Georgia a amanat pentru a doua oara executia unui condamnat la moarte, care incercase sa se sinucida marti, relateaza AFP.
Cum si-a amanat un condamnat la moarte executia? A incercat sa se sinucida!

"Curtea Suprema din Georgia a decis in aceasta dupa-amiaza (vineri - n.red.) o noua amanare a executiei lui Brandon Joseph Rhode, pana luni, 27 septembrie, la ora (locala) 16.00" (23.00, ora Romaniei), se arata intr-un comunicat al instantei.

In Georgia au fost executate 47 de persoane de la reintroducerea pedepsei capitale, in 1976.

Brandon Rhode
a fost condamnat la moarte in 1998, cand avea 18 ani, pentru participare la un jaf in urma caruia au murit un baiat in varsta de 11 ani, sora acestuia, in varsta de 15 ani, si tatal lor.

Avocatii sai au pledat pentru probleme mintale provocate de faptul ca mama sa era alcoolica si a luat droguri in timpul sarcinii, insa linia lor de aparare a fost respinsa.

Brandon Joseph Rhode urma sa fie executat vineri seara, la ora 19.00, iar decizia de amanare a executiei a fost anuntata cu numai doua ore si jumatate inaintea expirarii termenului-limita.

Initial, executia era programata pentru marti, insa justitia a decis amanarea acesteia, dupa ce Rhodes a incercat sa se sinucida in celula sa, cu ajutorul unor aparate de ras.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu