marime text:

Cifrele dezastrului din Japonia: 3.700 de morti, 17.000 de disparuti si 500.000 de oameni pe drumuri

In toata nebunia legata de pericolul contaminarii cu substante radioactive, in Japonia, continua efortul titanic de salvare a eventualilor supravietuitori. Se mai intampla minuni, insa sunt doar picaturi de bucurie, intr-un ocean de lacrimi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Bilantul provizoriu al mortilor a depasit 3.700, disparutii sunt peste 17.000, iar jumatate de milion de oameni au ramas fara case. Iar acum, se pregatesc pentru un nou cutremur, cu magnitudine de aproximativ 7. Deja au fost peste zece seisme in ultimele 24 de ore, cel mai puternic de 6,4.

Cand sperau mai putin, membrii echipelor de interventie au realizat descoperirea vietii lor. Au gasit o femeie de 70 de ani, in ramasitele casei sale, purtate sute de metri de forta valului seismic. N-a fost singura veste buna. Cateva ore mai tarziu, un barbat era si el salvat, tot din ruinele unei case, in timp ce in jur, nu mai ramasese nimic din orasul in care a trait o viata. Insa pe masura ce trec orele, militarii gasesc tot mai multe cadavre si tot mai putini supravietuitori.

O gara din regiunea de coasta afectata de tsunami a luat foc luni noapte si a fost lasata sa arda cu orele. Autoritatile au preferat sa trimita apa de care ar fi avut nevoie pentru stingerea incendiului la un adapost de urgenta din apropiere.

Departe de zona dezastrului, milioane de oameni se tem si de radiatii, dar si ca vor muri de foame. Iau cu asalt magazinele si cumpara tot ce pot.

Autoritatile au facut apel la populatie sa nu mai devalizeze galantarele, pentru ca astfel impiedica efortul de ajutorare a sinistratilor. Se estimeaza ca exista 500.000 de oameni ramasi fara drumuri. Printre ei, 100.000 de copii, multi deveniti orfani dupa trecerea tsunami-ului.

O alta bataie de cap o reprezinta restrictiile privind consumul casnic si industrial de electricitate. Semafoarele nu functioneaza decat in intersectiile cruciale. In rest, traficul este dirijat de politisti. Si unde nu sunt nici agenti, autoritatile se bazeaza ca traficul se va desfasura pe regula bunului simt. A fost limitat la maximum si afisajul electronic, atat de caracteristic oraselor japoneze. In loc de reclame, pe ecrane ruleaza acum doar informatii esentiale.

Ingrijorarea privind posibilitatea unei contaminari radioactive si replicile care nu contenesc sa zgaltaie Japonia au facut ca indicele Nikkei al bursei de la Tokyo sa cada pentru a doua zi la rand. 14 procente, reduse cu greu la 10, la inchiderea sedintei.

Potrivit ultimelor estimari, pagubele vor depasi 180 de miliarde de dolari.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu