marime text:

Centrala nucleara de la Fukushima, la cateva ore de o catastrofa? "Situatia a scapat de sub control"

Pamantenii, indiferent de locul in care se afla, stau cu sufletul la gura. La centrala nucleara de la Fukushima, s-ar putea produce o catastrofa. Anuntul sumbru a fost facut de comisarul european pe probleme de energie, care considera ca situatia a scapat de sub control.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Fara sa vrem, noi toti vom asista, in direct, la prabusirea unui imperiu in cenusa, dar si la una dintre cele mai negre pagini din istoria planetei. Daca niponii nu evita cel mai rau scenariu posibil, atunci impactul va fi mai grav decat al catastrofei de la Cernobil. Aceasta este si declaratia soc a oficialilor francezi.

Imediat dupa noua scurgere de vapori din reactorul 3, radioactivitatea din aer a fost mai mare decat in orice alt moment de la declansarea alertei. Iar autoritatile au recunoscut ca nivelul de radiatie prezinta un risc pentru sanatatea oamenilor.

Imaginile care se deruleaza obsesiv pe toate posturile nu fac decat sa sporeasca ingrijorarea.

Deocamdata, oficialii incearca pe cat posibil sa nu minta. Asta nu inseamna ca este clar ce se intampla.

Ca si cum nu era de ajuns, a urmat un incendiu la reactorul 4. Al doilea in doua zile. In consecinta, autoritatile au apelat la elicopterele armatei. Militarii au incercat sa arunce apa asupra reactoarelor, pentru a le mentine la o temperatura cat mai scazuta, dar au renuntat, pentru ca nu s-au putut apropia de centrala, din cauza radiatiilor. Asa ca iau in calcul sa aduca tunuri de apa.

 Specialistii japonezi au precizat ca nivelul de radiatie masurat "in apropierea centralei" era de un milisivert pe ora. Asta inseamna ca in doar 100 de ore, apare deja riscul de cancer. Si asta pentru ca limita normala de expunere a unei fiinte umane este de 3 milisiverti anual.

In mod normal, oamenii sunt expusi la radiatii de 0,7 milisiverti, daca stau langa antene sau sateliti.

De asemenea, o scanare corporala in aeroport implica o iradiere de 0,002 milisiverti, iar o radiografie dentara -  0,040 milisiverti.

Teama japonezilor nu dispare nici dincolo de zona de siguranta din jurul centralei Fukushima.

Printre toate scenariile pesimiste a aparut o informatie care ii poate irita pe multi. Potrivit unui document facut public de site-ul Wikileaks, americanii erau preocupati de mai multi ani de standardele japoneze in materie de siguranta nucleara. De aici unii pot intelege ca natura a scos doar la iveala adevaratele probleme de securitate.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu