marime text:

Sistemul apocaliptic 5+1 - anunturile care au speriat lumea ... degeaba!

De fiecare data cand un asa-numit "profet" apare la radio sau la TV si anunta Sfarsitul, se instaleaza un sentiment profund de panica. Iata alte 5 momente in care "Sfarsitul Lumii" a fost anuntat si apoi ... infirmat de realitate.
Sistemul apocaliptic 5+1 - anunturile care au speriat lumea ... degeaba!

1. Octombrie 22, 1844

Cine: Samuel S. Snow, un predicator adventist.

Cum s-a ajuns la aceasta data: O profetie din Cartea lui Daniel: "Pana vor trece doua mii trei sute de seri si dimineti; apoi Sfantul Locas va fi curatat". Data convertita in ani si adunata anului 457 BC cand s-a poruncit rezidirea Ierusalimului, calculata apoi conform calendarului Iudaic s-a transformat in 22.10.1844.

Ce s-a intamplat de fapt: Mii de oameni au renuntat la toate lucrurile lor, doar pentru a supravietui "Sfarsitului", iar ziua a devenit cunoscuta drept "Marea Dezamagire".

2. 1806

Cine: Gaina Profet din Leeds a inceput in 1806 sa depuna oua ce purtau mesajul "Iisus vine!"

Ce s-a intamplat de fapt: 

Multi turisti au invadat locul si au examinat ouale, convinsi ca Ziua Judecatii era aproape. Pana cand au ajuns sa inspecteze gaina insasi si au vazut ca ouale nu erau deloc miraculoase, ci inscriptionate cu o vopsea coroziva de catre stapanul pasarii.

3. Decembrie 21, 1954

Cine: Dorothy Martin, o gospodina din Chicago si o studenta a Dianetics, un set de practici dezvoltate de scriitorul de S.F. Ron Hubbard.

Cum s-a ajuns la aceasta data: Prin scriere automata, Martin a intrat in contact cu fiinte de pe planeta Clarion ce i-au spus ca Pamantul va fi distrus de inundatii si ca doar cativa vor fi alesi pentru a fi salvati de farfurii zburatoare.

Ce s-a intamplat de fapt: Multi au renuntat la slujbele lor, s-au adunate in casa lui Martin si au asteptat farfuriile. Sotul lui Dorothy n-a crezut povestea si a dormit in camera lui toata noaptea. La 4:45 dimineata, femeia a spus ca a primit un nou mesaj de la Clarioni, ce i-au spus ca Dumnezeu a fost atat de impresionat de devotamentul lor incat a decis sa crute Pamantul.

4. 2000

Cine: Hal Lindsey, autorul cartilor "Raposata, mareata planeta Pamant" si "Planeta Pamant 2000 A.D.: Va supravietui Omenirea?" le-a spus crestinilor sa nu-si faca planuri dupa anul 2000.

Cum a ajuns la aceasta data: Folosind o formula pe care a publicat-o in prima lui carte, ce nu mai este acum disponibila.

Ce s-a intamplat de fapt: Evident nimic, dar Lindsey continua si astazi sa vina cu teorii apocaliptice. In 2008 a lansat o noua bomba, spunand ca Barack Obama este Anticristul.

5. Octombrie sau Noiembrie 1982

Cine: Pat Robertson, care a anuntat la radio ca "va garantez ca pana la sfarsitul lui 1982 va veni o judecata asupra lumii"

Cum s-a ajuns la aceste date: Prin mesaj direct de la ... Dumnezeu. Robertson sustine si azi ca Dumnezeu ii transmite mesaje si ca in anii 80 a fost anuntat ca vine sfarsitul lumii.

Ce s-a intamplat de fapt: Apocalipsa nu a venit in 1982 si nici celelalte dezastre anuntate de Robertson n-au fost mai stralucite (incluzand un tsunami pe coasta de Vest a Americii in 2006 si un atac terorist in 2007). "Mai gresesc si eu cateodata" spune Pat.

Acestor date li se va adauga de-acum 21 mai 2011, ziua in care Harold Camping s-a facut de ras cu Apocalipsa de la ora 6.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu