marime text:

Cel putin 7 persoane au murit in Egipt, in urma demonstratiilor impotriva presedintelui

Sunt cel putin 7 morti in Egipt, dupa demonstratiile fara precedent impotriva presedintelui Mubarak. Si, in numai doua zile, peste 1.000 de protestatari au ajuns la inchisoare.
Cel putin 7 persoane au murit in Egipt, in urma demonstratiilor impotriva presedintelui

Dupa "revolutia de iasomie" din Tunisia, exista speculatii in privinta unui efect de domino, similar cu cel care in 1989 a dus la prabusirea comunismului in Europa de Est.

In Algeria, Egipt si Yemen, oamenii ies in strada cu un scop precis - inlaturarea de la putere a unor lideri autoritari, din fruntea unor regimuri corupte, care-au adus saracie si somaj.

Joi seara, a sosit la Cairo Mohamed el Baradei, fost sef al Agentiei internationale pentru energie atomica si cel mai cunoscut opozant fata de regimul Hosni Mubarak. A venit sa participe la demonstratiile impotriva unui presedinte in varsta de 82 de ani, care, de trei decenii, aproape ca detine monopolul puterii.

Inspirati de revolta tunisiana care l-a rasturnat pe presedintele Ben Ali, demonstrantii egipteni au chemat la noi proteste maine, cand este zi de rugaciune in lumea araba.

Iar revoltele se extind. In Yemen, mii de persoane au manifestat la Sanaa, la apelul opozitiei cerand indepartarea presedintelul Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani. Guvernul a organizat contra manifestatii si a promis cresteri salariale. Prea putin si prea tarziu - a replicat opozitia.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu