marime text:

Cel mai tanar terorist Al Qaeda: a ucis cand avea 15 ani si a fost condamnat la numai 8 ani de inchisoare!

Soldatul copil Omar Khadr a fost capturat de americani si inchis la Guantanamo. A ucis un sergent american pe cand avea doar 15 ani, in urma unui atentat cu grenade in Afganistan.        
Cel mai tanar terorist Al Qaeda: a ucis cand avea 15 ani si a fost condamnat la numai 8 ani de inchisoare!
Initial, juriul a stabilit o pedeapsa de 40 de ani de inchisoare pentru Omar Khadr. Teroristul nici macar nu a tresarit cand a auzit aceasta prima sentinta. Insa judecatorul a ignorat recomandarea juriului format din sapte ofiteri si a stabilit o pedeapsa mult mai mica.
 
Acest caz este unul foarte controversat; desi soldatul copil inrolat in Al Qaeda a pledat vinovat pentru cinci crime de razboi, inclusiv uciderea unui soldat american, si este considerat un terorist periculos, a fost condamnat in final la doar opt ani de inchisoare pentru ca a comis aceste fapte la o varsta frageda.
 
Dupa comiterea crimei, Omar Khadr a fost inchis la Guantanamo, unde a stat inchis timp de 8 ani. Dupa ce va executa un an din sentinta finala, teroristul, care are acum 24 de ani si s-a nascut in Canada, poate cere sa fie transferat intr-o inchisoare din aceasta tara.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu