marime text:

Campanie in Elvetia, impotriva hotilor romani - niste soareci cu maieu UE, care fura branza!

Mai multe afise ce infatiseaza trei soareci, reprezentand un vecin de granita italian, un hot roman si fiscul italian, in timp ce se pregatesc sa manance branza elvetiana au fost amplasate luni in diferite locuri din cantonul elvetian Ticino, relateaza site-ul Swissinfo.ch.
Campanie in Elvetia, impotriva hotilor romani - niste soareci cu maieu UE, care fura branza!

Campania a generat numeroase reactii de indignare marti, mai ales din partea sindicatelor, care au calificat-o drept "rasista" si "nazista". La randul sau, guvernul din Ticino "se distanteaza puternic de aceasta campanie impotriva strainilor" si aminteste "rolul important al muncitorilor din constructii, turism si sanatate".

Cel care a comandat aceste afise controversate ramane in umbra pentru moment. Contactat marti de ATS, Pierre Rusconi, presedintele organizatiei din Ticino al UDC a afirmat ca partidul sau nu este implicat dar si-a exprimat aprecierea fata de aceasta idee.

Autorul afiselor, el insusi italian, este graficianul Michel Ferrise, din Muralto, in apropiere de Locarno. Clientul sau este "probabil un antreprenor", s-a multumit el sa explice.

Firma sa lucreaza de aproximativ sase luni la acest proiect. in total, au fost amplasate aproximativ 60 de afise in canton si a fost creata si o pagina de Interent, accesibila la adresa www.balairatt.ch ("soarecii danseaza").

Pagina contine si un spatiu rezervat comentariilor internautilor, unde aproximativ 200 de persoane isi exprimasera opiniile marti. Majoritatea se declara nemultumite de aceasta campanie, calificata drept xenofoba si intoleranta.

Afisele controversate sunt insotite de texte impotriva celor "45.000 de vecini italieni", "infractorilor de import" si "aministiei fiscale" dorite de ministrul italian al Economiei, Giulio Tremonti.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu