marime text:

Biserica, tarata din nou in scandal! Clerici belgieni acuzati de pedofilie

Politia belgiana a perchezitionat, joi, sediul Bisericii Catolice din aceasta tara, in urma acuzatiilor de abuzuri sexuale impotriva minorilor lansate la adresa clericilor.
Biserica, tarata din nou in scandal! Clerici belgieni acuzati de pedofilie
"Intr-un dosar recent, Parchetul a fost informat de acuzatii care denunta abuzuri asupra minorilor comise de un anumit numar de clerici", a explicat purtatorul de cuvant al Parchetului belgian, Jean-Marc Meilleur.
 
Politistii au perchezitionat localurile arhidiocezei Malines-Bruxelles, situata in Malines, "pentru a dovedi sau infirma aceste acuzatii", a adaugat Meilleur, fara a oferi alte detalii.
 
Arhidioceza Malines-Bruxelles este "resedinta" Bisericii Catolice din Belgia. Arhiepiscopul sau este de la inceputul anului André-Joseph Léonard, acesta avand si functia de primat al Belgiei si presedinte al Conferintei episcopilor din aceasta tara.
 
Dupa Irlanda, Germania, Statele Unite sau Austria, Biserica belgiana a fost implicata la sfarsitul lui aprilie in scandalurile de pedofilie, episcopul de Bruges prezentandu-si demisia. Acesta a recunoscut ca a abuzat pentru o perioada lunga de timp un minor din anturajul sau in anii '80.
 
De la dezvaluirea acestei afaceri, urmate de depunerea mai multor plangeri la o comisie independenta care se ocupa de tratatarea abuzurilor in Biserica, monseniorul Léonard a promis o politica de toleranta zero.
 
In mai, episcopii belgieni si-au cerut scuze victimelor preotilor, "atat pentru agresiune", cat si pentru tacerea responsabililor Bisericii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu