marime text:

Azilul GROAZEI! 11 batrani otraviti de un ingrijitor cu pastile, insulina si inalbitor, "ca sa nu mai sufere"

Un supraveghetor, angajat la o resedinta pentru varstnici in Spania, a marturisit ca a ucis, din compasiune, 11 batrani institutionalizati, prin otravire cu inalbitor, insulina sau cocktailuri de medicamente.
Azilul GROAZEI! 11 batrani otraviti de un ingrijitor cu pastile, insulina si inalbitor,  ca sa nu mai sufere
Joan Vila, in varsta de 45 de ani, angajat la o casa de varstnici din Olot, situat in nord-estul Spaniei, a marturisit, dupa arestarea sa din 18 octombrie, uciderea a trei persoane in varsta pentru a le "opri suferinta".
 
Marti, el a marturisit in fata unui judecator ca a ucis alte opt persoane, a declarat presei locale avocatul ingrijitorului, Carles Monguilod.
 
Avocatul a afirmat ca Vila si-a motivat gestul prin aceea ca "a ajutat" victimele sa moara, spunand ca acestea erau "extrem de dependente" si a vrut sa le dea "pace".
 
"Daca as fost in aceste conditii, as fi vrut sa fiu ajutat sa mor", a spus ingrijitorul, potrivit procesului-verbal incheiat in cadrul audierii, citat de mass-media.
 
Vila, care are antecedente psihiatrice, a recunoscut ca a administrat o supradoza de insulina primelor sale doua victime si apoi a ucis alte sase carora le-a dat sa inghita un cocktail de medicamente.
 
Medicii casei de ingrijire au conchis ca au decedat din cauze naturale.
 
Dar in luna octombrie, o femeie in varsta de 85 de ani, rezidenta al casa Caritat, a fost transportata la un spital Olot, unde a murit. Medicii au informat Politia ca femeia a avut arsuri la nivelul gurii si gatului.
 
Supraveghetorul, care a fost arestat a doua zi, a marturisit ca a ucis-o pe batrana, dar si pe alte doua, in octombrie, dandu-le sa bea inalbitor.
 
El nu a putut explica de ce el a folosit aceasta metoda cruda.
 
Barbatul ar fi ucis noua femei si doi barbati, fiind intrebat, potrivit avocatului sau, despre un al douasprezecelea deces suspect.
 
Prima crima a avut loc in luna august 2009, al doilea a fost comis mai tarziu in acelasi an, iar sase in acest an, a spus avocatul, citat de site-ul ziarului El Periodico.
 
Joan Vila a spus ca, in majoritatea cazurilor, victimele sufereau de boli incurabile intr-un stadiu avansat, cum ar fi Alzheimer, el profitand de momentele cand avea febra sau pierderea cunostintei.
 
In urma cu zece zile, un judecator a ordonat exhumarea a opt corpuri, in contextul unei anchete privind decesele suspecte din azil. Vila, potrivit avocatului sau, a declarat magistratul ca doar sase din cei care au murit au fost victimele sale.
 
Supraveghetorul, angajat din 2005 la Caritat, a declarat ca a actionat "din impuls", ca ar fi urmat in timpul acestor ani tratament de ingrijire psihiatrica si ca ar fi avut nevoie, uneori, de droguri si alcool . El este retinut intr-o unitate de psihiatrie.
 
In afara de cele 12 crime, barbatul a fost intervievat pentru un total de 47 de alte decese ce au avut loc in casa de pensii, din 2007, dintre care 27 au avut loc in timp ce Vila era de serviciu.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu