marime text:

Autopsii virtuale cu robotul Virtopsy. Legistii si criminalistii vor elucida mai usor crimele

Un robot venit parca din filmele SF ar putea schimba complet peste cativa ani munca medicilor legisti si a criminalistilor. Cercetatorii elvetieni se mandresc cu un robot care poate stabili cauza unui deces fara sa faca o singura taietura. Totul cu ajutorul unor scannere si radiografii realizate la o rezolutie extrem de mare si a imaginilor tridimensionale.
Autopsii virtuale cu robotul Virtopsy. Legistii si criminalistii vor elucida mai usor crimele
Robotul creat de cercetatorii de la universitatea din Berna si botezat Virtopsy, adica "autopsie virtuala", a fost folosit pana acum cu succes in mai multe cazuri de injunghieri, strangulari sau accidente de circulatie.

Arma lui, marturisesc cercetatorii elvetieni, este exactitatea. Echipat cu scannere si camere extrem de performante, robotul poate reconstitui imagini tridimensionale ale corpului uman si stabileste cauza mortii fara sa fie nevoie de vreo incizie. Un lucru extrem de important, spun legistii, fie ca vorbim de un dezastru natural, de un atac sau o sinucidere.
 
In plus, odata scanata imaginea, aceasta poate fi pastrata decenii la rand, fara ca probele sa se piarda.

Singurul inconvenient, recunosc cercetatorii elvetieni, este pretul extrem de ridicat al echipamentelor, pe care nu orice morga sau Institut de medicina legala si le poate permite.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu