marime text:

Asasinul liderului Bisericii Catolice din Turcia: "L-am ucis pe marele Satan, Allah e mare!"

Declaratie socanta cu privire la asasinatului caruia i-a cazut victima monseniorul Luigi Padovese, liderul Bisericii Catolice din Turcia. Potrivit directorului agentiei misionarilor AsiaNews, prelatul a fost decapitat in cadrul unui "sacrificiu ritualic musulman".
Asasinul liderului Bisericii Catolice din Turcia: L-am ucis pe marele Satan, Allah e mare!

Monseniorul a fost omorat de soferul sau, pe 3 iunie, in propria casa. Directorul AsiaNews, Bernando Cervellera, care citeaza un corespondent al agentiei in Turcia, sustine ca dupa crima, ucigasul s-ar fi urcat pe acoperisul casei lui Luigi Padovese si a strigat: "L-am ucis pe marele Satan, Allah Akbar" (Allah este mare, in araba, n.r.).

AsiaNews mai scrie ca prelatul a fost injunghiat in locuinta sa si a reusit sa iasa din casa, pentru a cere ajutor si "probabil ca a fost decapitat, dupa ce a cazut pe pamant".

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi a declarat ca vrea sa aiba o viziune completa a situatiei, asa ca s-a limitat sa precizeze urmatoarele: "Nu confirm ceea ce spune AsiaNews, aceasta isi asuma responsabilitatile ei, nici nu neg, dar nu am auzit asa ceva", cu referire la cuvintele rostite de criminal.

Presa turca, citata de Mediafax, scrie ca Murat Altun, in varsta de 26 de ani, fusese externat de la psihiatire cu doar cateva zile inainte de crima. El a declarat politiei ca a avut o "revelatie divina".

"Nu este vorba de un asasinat politic sau religios", a afirmat Papa Benedict al XVI-lea, care a admis insa ca dispune de putine informatii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu