marime text:

"Accidentul nuclear de la Fukushima este mai grav decat cel de la Cernobil!"

Accidentul nuclear de la centrala nucleara japoneza Fukushima este mai grav decat cel de la Cernobil din 1986, deoarece a durat deja mai mult timp si implica mai multe reactoare, a apreciat un expert rus, citat de AFP.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs."Cernobil a fost ca explozia unei bombe radiologice. Noua bomba radiologica este Fukushima si ne va costa si mai scump" in termeni umani si economici, a avertizat Natalia Mironova, specialist in domeniul termodinamicii, devenita unul dintre principalii adversari rusi ai folosirii energiei nucleare.

Ea a apreciat ca gravitatea accidentului de la Fukushima ar putea depasi catastrofa de la Cernobil si pe scara internationala a evenimentelor nucleare si radiologice (INES). Clasificat la nivelul 7, accidentul de centrala nucleara ucraineana este considerat cel mai grav din istoria nucleara civila.

"Cernobil a fost clasificat la nivelul 7, in conditiile in care accidentul a avariat un singur reactor, iar catastrofa nu a durat decat doua saptamani", a spus Mironova. "La Fukushima, au trecut deja trei saptamani, iar patru dintre reactoare se afla intr-o stare foarte grava", a adaugat ea.

Centrala nucleara Fukushima a fost avariata in urma unui cutremur cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami care a devastat litoralul pacific din nord-estul arhipelagului.

Agentia japoneza pentru securitate nucleara a clasificat accidentul de la Fukushima la nivelul 5 pe scara INES.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu