marime text:

9 ani de la cel mai dramatic moment surprins in direct - Caderea Turnurilor Gemene!

Se implinesc 9 ani de la cele mai singeroase atacuri teroriste din istorie care au schimbat fata lumii si au ucis aproape 3 mii de oameni, printre care si 4 romani.
9 ani de la cel mai dramatic moment surprins in direct - Caderea Turnurilor Gemene!

In 11 septembrie 2001-la ora locala 8 si 46 de minute turnul de nord al complexului World Trade Center era izbit in plin de un avion de linie. Dupa un sfert de ora, o alta aeronava a intrat in plin in celalalt bloc iar teroarea a pus stapanire pe metropola americana.

Lumea intreaga a privit in direct la televizor cum zeci de oameni au sarit de la ferestre, zdrobindu-se de asfalt, crezand ca scapa de flacari.

Si cosmarul avea sa continue. Un alt avion plin de oameni s-a prabusit peste o aripa a Pentagonului iar a 4-a aeronava a cazut pe un camp din Pennsylvania. Teroristii vizau Casa Alba, insa cativa pasageri s-au luptat cu ei si le-au zadarnicit planurile.

Pentru a noua oara, rudele indoliate au depus coroane la Ground Zero, locul unde odinioara se inaltau Turnurile Gemene si unde au pierit 2752 de oameni. Numele tututor victimelor au fost rostite in prezenta vicepresedintelui Joe Biden. Barack Obama a participat in schimb la ceremonia de la Pentagon.

Incet-incet, lucrarile de reconstructie de la Ground Zero avanseaza. In fiecare saptamana muncitorii mai ridica un etaj, iar structura principala masoara deja 100 de metri. Doua bucati de otel recuperate din fostele turnuri au fost deja instalate in noile constructii.

Evenimentele din acest an s-au desfasurat intr-o atmosfera tensionata, dupa ce un pastor integrist din Florida a amenintat ca va arde 200 de exemplare din Coran pentru a marca 9 ani de la atentate. Intentia lui a fost condamnata de liderii din intreaga lume si a provocat manifestatii de protest atat in Statele Unite, cat si in Afganistan sau Pakistan.

In plus, zona World Trade Center s-a aflat in centrul unei dezbateri aprinse in ultimele saptamani, iscata de proiectul de ridicare a unei moschei nu departe de locul unde se inaltau Turnurile Gemene.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu