marime text:

5 milioane de dolari pentru ca "podul sinucigasilor" din Seattle sa ramana fara "clienti"!

Autoritatile din statul american Seattle au alocat 5 milioane de dolari pentru a ridica garduri de protectie pe podul Aurora, dupa ce constructia a intrat in topul preferintelor celor care decid sa-si incheie socotelile cu viata, la concurenta cu podul Golden Gate din San Francisco.
5 milioane de dolari pentru ca podul sinucigasilor din Seattle sa ramana fara clienti !

Peste 50 de oameni au plonjat spre moarte de pe podul Aurora, in ultimii zece ani, si mai mult de 230, de la punerea in folosinta in 1932.

Inalt de aproximativ 50 de metri, podul traverseaza un lac, dar jumatate din constructie este ridicata deasupra solului, astfel ca oamenii aflati la birou, in magazine sau in propriul camin au fost martorii a numeroase sinucideri. Multi dintre acestia au avut nevoie ulterior de consiliere.

Cei care locuiesc in zona sustin ca sinucigasii au "aterizat" in parcari sau chiar pe masini si este numai o chestiune de timp pana cand un trecator va fi lovit.

Cum cabinele telefonice si panourile cu numarul unui hot-line pentru sinucigasi, amplasate in 2006, nu au dat rezultatele scontate, saptamana aceasta va incepe constructia unui gard inalt de aproape 3 metri.

Cifrele in materie de sinucigasi ale podului Aurora sunt depasiste doar de cele ale podului Golden Gate din San Francisco. De la finalizarea constructiei, in 1937, numarul celor care si-au pus capat zilelor sarind in gol a depasit 1.300, astfel ca Golden Gate e cel mai popular loc de suicid din lume.

Propunerile privind instalarea unei plase pe care sa aterizeze sinucigasii nu s-au concretizat, pe de o parte din cauza costurilor - 50 de milioane de dolari, dar si pentru ca multi sunt de parere ca suma ar fi folosita mai eficient pentru imbunatatirea serviciilor medicale.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu