marime text:

450 de romani aflati in Libia cer autoritatilor sa fie adusi in tara

Peste 500 de romani sunt captivi in infernul din Libia, iar 450 dintre ei cer sa scape din aceasta tara zguduita de violente. Alor nostri li se alatura si zeci de mii de straini innebuniti la gandul ca dupa confruntarile dintre fortele de securitate si protestatari au murit deja sute de nevinovati. 
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Autoritatile de la Bucuresti fac toate eforturile si vor trimite in regim de urgenta, la Tripoli, doi functionari consulari. Singurul linistit este Gigi Becali. Asteapta finalul revolutiei, ca sa isi recupereze din Libia cateva zeci de milioane de euro.

Ministerul de Externe a creat o celula de criza ca sa-i ajute pe toti romanii sa se intoarca mai repede. Cateva sute lucreaza acolo in domeniul constructiilor si in cel petrolier, iar alte cateva zeci fac parte din familii mixte.

In acest moment Rompetrol are  62 de angajati in Libia, iar Petrom, alti 53. Majoritatea sunt in Games, Murzak si Surt, unde se afla sonde de titei. Unele chiar la 100 de kilometri distanta de capitala tarii, Tripoli. Pe cat posibil, reprezentantii celor doua companii incearca sa pastreze legatura cu salariatii lor, insa informatiile sunt contradictorii.  

Si firmele occidentale din Libia isi retrag in mare graba angajatii, iar guvernele, personalul diplomatic.

Confruntarile au incetat la Benghazi, de unde au pornit revoltele, dar localnicii se tem de bombardamente aeriene. Libienii sustin ca pista aeroportului din oras si depozite de munitii ar fi fost distruse de avioane militare. Iar Al Jazira anunta ca tirurile din aer i-ar fi vizat pe manifestanti. Ordinul de a trage in multime este confirmat de patru piloti care au dezertat si au cerut azil politic in Malta.

Chiar daca ar reusi sa inabuse revoltele, Ghaddafi risca sanctiuni internationale, care s-ar traduce prin si mai multa saracie pentru oamenii de rand. Iar asta, spun expertii, reprezinta inceputul sfarsitului.

Pana acum, protrivit potrivit Inaltului Comisariat ONU, in urma violentelor din Libia au murit cel putin 250 de persoane, iar cateva sute au fost ranite.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu