marime text:

35 de familii de romi, expulzate din Franta printr-o decizie a instantei

Un tribunal din Creteil a hotarat joi expulzarea a 35 de familii de romi din Romania care traiesc de sase luni intr-o tabara improvizata sub autostrada A86, la Choisy-le-Roi. Acestia asteapta sosirea politiei in zilele urmatoare.
35 de familii de romi, expulzate din Franta printr-o decizie a instantei
Cei aproximativ 60 de romi, majoritatea veniti din zona orasului Timisoara, s-au instalat sub autostrada A86, in caravane sau cabane. Copiii din tabara, 24 la numar, stau toata ziua intr-un curent de aer rece, iar zgomotul masinilor care le trec pe deasupra capului.
 
"Cei cinci copii mici ai mei au probleme respiratorii", a declarat Angelica, venita in Franta in urma cu zece ani. "Dar ne este mai bine aici decat in Romania. Am facut o cerere de scolarizare a copiilor in oras", a adaugat ea. "Putem sa mai ramanem pe terenul acesta inca un an?", o intreaba Alex, un rom, in varsta de 30 de ani, pe Aude Leveille, o voluntara din cadrul asociatiei Romeurope 94, care militeaza pentru integrarea sociala a romilor in regiunea Val-de-Marne si care a venit sa-i anunte ca vor fi expulzati. In pofida faptului ca sunt obisnuiti cu expulzarile, majoritatea strabatand Ile-de-France, ei sunt ingrijorati de venirea politistilor pentru a-i expluza.
 
Presedintele francez, Nicolas Sarkozy "ne considera inferiori. Vrem doar sa muncim si sa obtinem documentele" de imigranti, declara Alex. Tanarul rom este, de asemenea, foarte critic la adresa ultimelor declaratii ale Guvernului francez. "Vedem, la televizor, ca presedintele Nicolas Sarkozy nu vrea sa ne dea nicio sansa. Dar suntem europeni, nu hoti. De ce ne baga pe toti in aceeasi oala?", a declarat vecina lui Alex, care munceste ca femeie de serviciu pentru a-si intretine familia.
 
Furia romilor lasa, insa, loc fatalitatii. Unii dintre ei se gandesc, deja, sa ocupe un alt teren, situat in imediata apropiere.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu