marime text:

30 de detinuti au evadat dintr-o inchisoare din Yemen, dupa ce o explozie a aruncat zidul in aer

Zeci de detinuti au evadat dintr-o inchisoare din Yemen, dupa ce o explozie a facut o gaura in zidul inchisorii. Cazul a fost inregistrat intr-o inchisoare din Daleh, provincie aflata in sudul tarii, care este tulburata des de incidente provocate de o grupare care doreste separarea regiunii de restul tarii. Politia a inceput sa rascoaleasca toata tara in cautarea evadatilor.
30 de detinuti au evadat dintr-o inchisoare din Yemen, dupa ce o explozie a aruncat zidul in aer

Dupa explozie, cel putin patru detinuti au fost prinsi sub daramaturi si mai mult de 30 au reusit sa evadeze, au declarat surse din Politie pentru BBC.

Guvernul Yemenului crede ca incidentul este provocat de separatistii din sud, care doresc ca provincia sa fie separata de restul tarii. Separatistii spun ca regiunea lor – o tara independenta inainte de 1990 – este defavorizata fata de nordul tarii si exploatata.
 
De-a lungul timpului, separatistii au incercat sa atraga atentia guvernului provocand diverse incidente. Presedintele Yemenului Ali Abdallah Saleh este dispus ca negocieze cu separatistii, dar a spus ca “steagul separatist va fi ars” daca convorbirile vor fi respinse.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu