marime text:

100 de caini husky ucisi si aruncati intr-o groapa comuna de angajatii unei firme, pentru reducerea cheltuielilor

Politia canadiana a precizat, luni, ca a inceput o ancheta privind exterminarea brutala a o suta de caini husky care au fost utilizati in timpul Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver pentru a plimba turistii cu sania, informeaza AFP.
100 de caini husky ucisi si aruncati intr-o groapa comuna de angajatii unei firme, pentru reducerea cheltuielilor
Cainii deveniti "someri" au fost ucisi unul dupa altul timp de doua zile, de catre un lucrator care folosea un pistol si un cutit.
Patrivit marturiilor, unii caini care au fost doar raniti au ajuns intr-o groapa comuna.
 
Motivul masacrului, in statiunea de ski Whistler, ar fi avut doar ratiuni economice, potrivit presei locale, citate de AFP.
Doua companii care au folosit cainii pentru a vinde turistilor plimbari cu sania, Outdoor Adventures si Howling Dogs, nu au mai avut nevoie de ei intrucat cererea a scazut dupa terminarea Jocurilor Olimpice.
 
"Am deschis un dosar si am numit un anchetator", a declarat, pentru AFP, sergentul Steve Le Clair, subliniind ca "Politia colaboreaza cu societatea pentru prevenirea cruzimii asupra animalelor".
 
Cazul a fost scos la iveala de catre muncitorul care a ucis cainii, care a cerut si obtinut despagubiri pentru stres.
 
Avocatul muncitorului, Corey Steinberg, a declarat pentru un post de radio din Vancouver, CKNW, "ca nu este vorba de o executie la propriu, cu un singur glont".
 
Outdoor Adventures nu a putut fi contactata de catre AFP. Postul de radio CKNW a precizat ca societatea nu a negat faptele si, mai mult de atat, a corectat cifra vehiculata initial, crescand-o de la 70 la 100.
 
Potrivit legii canadiene, o persoana care ucide sau raneste un animal risca o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare.
 
Eutanasierea unui caine la un veterinar costa 100 de dolari canadieni, dar multi veterinari refuza sa ucida animale sanatoase.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu