marime text:

Zece ani de acum incolo, caii salbatici din padurea Letea vor fi protejati!

Asa suna un protocol initiat de organizatia "Fier Photen" si ajuns acum pe masa prefectului din Tulcea si a guvernatorului Deltei. Totul, dupa scandalul de acum cateva zile, cand zeci de animale au fost batute cu cruzime si duse spre abator.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Saptamina viitoare, opt institutii, printre care Ministerul Mediului, DSV Tulcea, Ocolul Silvic, primaria si Consiliul Judetean Tulcea  vor semna acest protocol, prin care in urmatorul deceniu, cai salbaticiti din Delta nu vor mai putea fi instrainati. Ba chiar se urmareste sa fie inclusi in patrimoniul natural al Romaniei.

Se estimeaza ca acum exista circa 1.000 de exemplare in salbaticie. Armasarii vor fi microcipati, iar cei nevalorosi genetic vor fi castrati.

Intre timp, la ferma din Braila unde au ajuns caii stransi pentru abator au mai ramas 51, dupa ce doi adulti si un manz au murit in urma ranilor. Veterinarii i-au inregistrat acum in proprietatea Vier Pfoten. Iar vineri sunt asteptate rezultatele analizelor pentru anemie infectioasa. Caii bolnavi vor fi sacrificati.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu