marime text:

Vezi ce cumperi de pe internet! Femeie, la un pas sa fie ucisa de medicamente comandate on-line

Internetul ne intinde capcane mortale. In jungla on-line gasesti lucruri ilegale dintre cele mai periculoase, iar cei care nu stiu sa le foloseasca risca enorm. Este si cazul unei femei din Iasi, care a cumparat de pe un site romanesc doua medicamente extrem de puternice, care provoaca avort.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Mai mult decat atat, unele dintre pilule sunt interzise in Romania. Pentru inconstienta ei, gravida a fost la un pas de septicemie. Acum, daca sesizeaza autoritatile, cei care i-au vandut pastilele risca 6 ani de inchisoare.

Femeia are 30 de ani si a ajuns la maternitatea din Iasi cu hemoragie si infectie puternica, dupa ce a incercat sa isi provoace acasa un avort. Era in a 5 -a saptamana de sarcina. In loc sa mearga la spital si sa ceara ajutor de specialitate, a comandat on-line doua medicamente Mifepristone si Cytotec.

Mifepristone este un medicament care in mod normal se foloseste numai in spitale si are rolul de a omora embrionul. Mai mult decat atat, Cytotec, care ajuta la eliminarea resturilor intra-vaginale nu este avizat de Agentia Nationala a Medicamentelor.

Administratorul siteului, doctor ginecolog Raluca Hera, sustine ca Cytotec, medicamentul pe care il vinde, este autorizat, iar activitatea pe care o desfasoara, perfect legala.

Reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului o contrazic insa.

Cu alte cuvinte, vorbim despre o incalcare a legii. Mai exact, despre trafic ilicit de produse medicamentoase, o infractiune care se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani. Din pacate, astfel de lucruri ies greu la iveala. Cytotec este adus din Uniunea europeana, asa ca nu trece prin controlul de la vama.

Politistilor le este practic imposibil de localizeze toate produsele interzise care circula pe net.

Este al doilea caz grav inregistrat la Iasi din cauza pastilelor pentru avort vandute pe internet. In urma cu 2 luni o alta tanara a ajuns pe mainile medicilor in soc toxico-septic, dupa ce a incercat sa scape de sarcina cu acelasi tip de medicamente.

Iar in ianuarie, la Galati, o gravida a murit dupa ce chiar ginecologii i-au administrat Cytotec.

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu