marime text:

Ce inseamna scutul antiracheta pentru Deveselu, satul situat la 6 kilometri de Caracal?

Scutul antiracheta devine o certitutine pentru Romania. Sistemul convenit cu aliatii NATO va fi amplasat la Deveselu, in judetul Olt.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Decizia a fost luata luni seara, intr-o reuniune de urgenta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, iar presedintele Traian Basescu a facut marti anuntul oficial. Americanii vor investi peste 400 de milioane de dolari si vor detasa aici 200 de militari. Scutul va proteja atat Romania, cat si statele vecine de orice atac.

In judetul Olt vor fi amplasate 24 de rachete active in permanenta. Acestea pot anihila orice alta racheta balistica directionata catre teritoriul nostru.

Practic satelitii vor supraveghea 24 de ore din 24 punctele de lansare a rachetelor din tarile potential inamice. Daca se intampla asta cu adevarat, informatia este transmisa catre niste radare. Acestea vor fi amplasate cel mai probabil, in Cehia.

De aici semnalul ajunge imediat si la baza militara de la Deveselu. Astfel in cateva minute, militarii romani si americani pot lansa la randul lor o racheta de interceptare. Cel mai important este ca proiectilul inamic va fi distrus la mare altitudine, inainte de a intra in spatiul aerian al Romaniei.

Specialistii in aparare sunt de parere ca nu avem de ce sa ne temem si ca scutul va aduce beneficii Romaniei.

Sistemul este unul defensiv si va fi operational din anul 2015. Vor fi folosite rachete americane de tip Standard Missile-3 Block IB, cu o raza de actiune de 600 de kilometri. Au o lungime de 6,6 metri si cantaresc peste o tona si jumatate fiecare. Un singur proiectil costa nu mai putin de 15 milioane de dolari.  

Expertii sustin ca sistemul antiracheta amplasat la Deveselu va proteja si tarile membre NATO invecinate Romaniei.

Amplasarea in Romania a scutului antiracheta nu reprezinta doar atingerea celui mai ridicat nivel de securitate posibil. In particular oamenii amarati din localitatea Deveselu chiar au de ce sa se bucure. Americanii vor sa investeasca in zona o suma uriasa: peste 400 de milioane de dolari.

Construita cu sprijin sovietic in 1952, baza aeriana de la Deveselu se afla la 6 km distanta de Caracal si se intinde pe 700 de hectare. Nu mai  era operationala din 2002.

Oamenii de rand care traiesc de pe o zi pe alta in functie de cat a rodit pamantul abia ii asteapta pe cei 150 - 200 de soldati americani.

Presedintele tarii a declarat marti ca baza va fi condusa de un ofiter roman. La Deveselu vor fi dizlocati in jur de 500 de militari.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu