marime text:

Turisti rataciti in munti. Aveau cu ei un copil de NOUA luni si erau "echipati" doar cu o lanterna!

Cinci turisti bucuresteni, intre care si o fetita de doar noua luni, s-au ratacit in Masivul Piatra Craiului, in seara de sambata spre duminica, ei fiind recuperati de salvamontisti aproape de miezul noptii, niciunul dintre turisti neavand nevoie de ingrijiri medicale.
Turisti rataciti in munti. Aveau cu ei un copil de NOUA luni si erau  echipati  doar cu o lanterna!

Turistii au plecat de la cabana Gura Raului sambata, la ora 18.00, si au vrut sa coboare, insa au gresit traseul marcat si in loc sa coboare au inceput sa urce, potrivit lui Ioan Pivoda, seful Salvamont Zarnesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In jurul orei 20.00, am fost anuntat prin dispecerat ca avem turisti rataciti in Piatra Craiului si ca printre acestia se afla si un copil si am trimis doi baieti dupa ei. Eu am crezut ca o fi vorba de un copil de vreo 10 - 11 ani si nicidecum de un bebelus. M-am ingrozit cand mi-au spus baietii mei ca este vorba de un copilas de doar noua luni, pentru ca nu am mai avut un asftel de caz pana acum", a declarat seful Salvamont Zarnesti pentru corespondentul MEDIAFAX.

Turistii aveau cu ei doar o lanterna si, cand au vazut ca nu mai gasesc drumul, au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Salvamontistii i-au gasit in jurul orei 21.00, iar aproape de miezul noptii turistii au fost coborati la cabana Gura Raului, de unde plecasera.

Potrivit sursei citate, niciunul dintre ei nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu