marime text:

Terorist de bani gata - Osama Bin Laden, de la fiu de milionar la criminal mondial!

A crescut intr-o familie plina de bani si a studiat in scoli de elita, dar a sfarsit prin a fi executat de americani dupa ce a devenit cel mai cautat terorist al planetei.
Terorist de bani gata - Osama Bin Laden, de la fiu de milionar la criminal mondial!

Osama s-a nascut in Arabia Saudita la Riyadh, al 17-lea din cei 52 de copii ai unuia dintre cei mai bogati oameni din lume. Tatal sau, Muhammad, a murit cand Osama avea doar 11 ani, iar el a crescut cu mama sa si cu tatal vitreg.

A studiat la scoala de elita Al Thagher din Jedda, unde profesorii erau membri ai Fratiei Islamice, grup ce incepuse o propaganda violenta pentru a obtine guvernare islamica. Bin Laden a studiat ingineria civila si a absolvit in 1979.

Cand Uniunea Sovietica a invadat Afganistanul in luna decembrie a acelui an, Bin Laden a intrat in rezistenta afgana, mujahedina. A luptat 6 ani in razboi, devenind comandor de guerila. In 1988, a format Al Qaeda - termen in limba araba pentru "baza".

Folosind averea familiei, bin Laden a dezvoltat Al Qaeda intr-o retea militara trans-nationala. S-a intors in Arabia Saudita, dar a fost exilat in Sudan pentru ca se opunea monarhiei sprijinite de americani.

In anii 90 a lansat o serie de atacuri asupra obiectivelor americane, inclusiv bombardarea a 2 ambasade in 1998 din Africa si atacul asupra USS Cole in 2000.

Apoi a venit septembrie 2001 si atacurile asupra Turnurilor Gemene. Dupa acest moment, Osama a fugit si a inceput sa fie vanat de americani, devenind cel mai cautat terorist din istorie.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu