marime text:

Stirea despre prabusirea elicopterului in Bucegi, interzisa in Israel pentru cateva ore

Numele celor sase militari israelieni care se aflau in elicopterul cazut in Bucegi au fost facute publice luni noapte. Familiile lor au fost instiintate, de asemenea, de tragedie. De cealalta parte, oficialii armatei israeliene depun acum eforturi pentru a afla ce s-a intamplat. De la ei asteapta vesti presedintele Israelului, premierul, dar si ministrul apararii.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Vestea prabusirii elicopterului a transmis o unda de soc in Israel. De altfel, potrivit agentiei de stiri palestiniene Ma'an, timp de cateva ore, autoritatile au interzis presei israeliene sa difuzeze stirea, pentru a afla ce s-a intamplat si pentru a informa familiile celor sase soldati. Abia dupa lasarea serii, jurnalistii au aflat primele informatii oficiale.

Comisia de ancheta israeliana care a plecat luni seara spre Bucuresti este condusa de un general de brigada al Fortelor Aeriene, au anuntat oficialii militari de la Tel Aviv. Potrivit ziarului Yedioth Ahronot, alaturi de militari, din echipa de investigatie fac parte medici, dar si oficiali religiosi, reprezentanti ai Rabinatului. Alaturi de anchetatorii romani, israelienii urmeaza sa stabileasca daca elicopterul s-a prabusit din cauza unei defectiuni sau a unei erori umane.

Elicopterul CH 53 Yasur apartinea escadrilei 118 a fortelor Aeriene Israeliene, supranumita si "Pasarile Noptii" si provenea de la Tel Nof, principala baza aeriana din aceasta tara. La bord, alaturi de capitanul roman Stefan Claudiu Dragnea, erau piloti si doi mecanici de zbor israelieni, cu totii militari experimentati in operatiuni de lupta si de antrenament, spune ziarul Yedioth Ahronot. Potrivit oficialilor israelieni, aparatul de zbor participa impreuna cu un alt elicopter la exercitiul de luni, din judetul Brasov. In timpul zborului insa, echipajul celui de-al doilea elicopter a pierdut contactul radio, dar si vizual, cu cei sapte.

Ulterior, echipele de salvare au descoperit ca elicopterul lor se prabusise. La Tel Aviv, insa incidentul a fost definit drept "pierdere de contact cu echipajul elicopterului", iar oficialii israelieni au transmis familiilor militarilor ca acestia sunt "disparuti". Premierul Benyamin Netanyahu a anuntat in schimb ca urmareste indeaproape evenimentele legate de acest incident si si-a aratat sprijinul fata de rudele celor sase militari.

Oficialii israelieni au explicat ca exercitiul militar desfasurat in Romania urmarea antrenarea a pilotilor pe un teren cu care nu erau familiarizati. Ziarul Jerusalem Post spune ca astfel de exercitii aveau loc de obicei in Turcia, insa, din cauza deteriorarii relatiilor cu aceasta tara, israelienii au ales Romania, cu care, de altfel au un acord semnat in acest sens.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu