marime text:

Sefii Jandarmeriei au fost dati afara - vezi de ce!

Seful Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu si prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, au fost demisi de la conducerea institutiei, in urma scandalului privind angajarile ilegale din IGJR, potrivit unor surse din Ministerul de Interne.
Sefii Jandarmeriei au fost dati afara - vezi de ce!

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Ioan Dascalu, a anuntat, luni, ca Parchetul ICCJ a inceput urmarirea penala in cazul lui Olimpiodor Antonescu si Nicolaie Rugina.

Totodata, au fost destituiti din functii comisarii Ioan Valentin Opritescu, Constantin Toleriu si colonelul Marian Grigoroiu.

Impotriva acestora s-a inceput urmarirea penala in dosarul in care sunt cercetati si Gheorghe Nicolaie Rugina, fostul sef al resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, si fostul secretar general al MAI, Cristian Baci.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariuBogdan (2011-02-17 15:55:45)
ceva ce asteptam demult, am fost jandarm 8 ani la Baneasa la Brigada Speciala( pana in 2008), vedeam de atunci ca lucrurile mergeau din ce in ce mai prost,am si cateva misiuni internationale in Kosovo .ceea ce vreau sa spun este ca o groza de parveniti vin sa se angajeze in jandarmerie si pt asta lucrurile,respectul,disciplina nu mai sunt apreciate la adevarata valoare.Pt mn cei ce vor intradevar si aleg sa poarte o haina militara trebuie sa urmeze cursul firesc al unui profesionist..adica sa invete pt a trece un examen la o scoala militara sau de politie,sa stea 1,2 ani in scoala asta ,sa invete ce inseamna respectul pt aceasta meserie,pt oameni de care sunt platiti ,comportamentul si in afara unitatii/sectie sa fie unul pe masura.Stiu ca ceea ce spun acum pt unii e ceva necunoscut si total deplasat,dar din cauza asta avem tot felul de idioti prin structurile astea.Unul care venea ieri era angajat cu gradul conform varstei,se ajungea la un moment dat ca cineva care era angajat nou sa foie mai mare in grad ca unul care era acolo de anii(5,10 anii) si ma gandeam pana unde se poate ajunge. S-a ajuns la paradoxul in care un sergent major care a terminat o facultate ,sa fie avansat la gradul de capitan,ca avea varstea de,sarea din start vreo 10,15 ani ca avansare ,unul care iti era subalter iti ajungea un super sef in cateva luni...asa ca pt asta si mai multe tampenii mi-am dat demisia pt ca nu imi mai vedeam locul printre acesti parveniti,inclusiv acest sef al Jandarmeriei. Asa ca nu va intrebati de ce se intampla toate astea...rezultatul il puteti vedea in strada...va urez multa bafta ( eu am "taiat-o" din tara)..
raspunde »
Gheorghe (2011-01-18 09:37:05)
Nu sunt singuri care ar trebui dati afara pentru favorizare si complicitate la angajari in Jandarmeria Romana , acest caz ar trebui extins la toate inspectoratele judetene de jandarmi din tara unde sunt angajati in mod abuziv tot felul de nepoti si nepoate ai personajelor mentionate in articol , sa nu mai spunem de diferiti sefi de inspectorate incadrati in urma recomandarilor facute politic de catre prefecti sau inalte fete bisericesti . Sunt de parere ca ar trebui cercetate toate dosarele de angajari din ultimii ani . Sunt cazuri (vezi cel al nepoatei dnului Rugina ) in care au afost angajari din surse externe in randul subofiterilor care in decurs de cateva luni au ajuns ofiteri fara a avea stagiul minim pt a putea promova sau si mai grav cazuri in care in 2, 3 ani au primit doua grade de ofiteri superiori si mai incaseaza si niste sume colosale pentru ca au primit si solde ministeriale pe deasupra . Sper din toata inima , cum am mai spus ,ca se vor extinde cercetarile in toate unitatile de jandarmi .
raspunde »