marime text:

Psihologii discuta cu elevii din Gorj, in incercarea de a opri valul sinuciderilor

Ingrijorare in judetul Gorj, unde autoritatile incearca in ceasul al 12-lea sa opreasca valul sinuciderilor in care s-au prins in ultimul timp mai multi elevi. Chiar marti, cand baiatul de 16 ani, care si-a pus capat zilelor vineri, este condus pe ultimul drum, psihologii discuta cu elevii din judet si incearca sa afle ce probleme ii framanta.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Inca de marti dimineata, toti cei 48 de psihologi angajati ai Inspectoratului Scolar din judetul Gorj au inceput sa stea de vorba cu elevii. Fiecare copil in parte a primit cate un chestionar cu zeci de intrebari la care trebuie sa raspunda.

Ulterior, specialistii le vor analiza raspunsurile si vor stabili daca tinerii sufera de depresie sau daca relatia lor cu parintii si prietenii scartaie. Asa vor sti daca vreunul dintre ei are nevoie de consiliere.

Psihologii discuta si cu Ana-Maria, eleva de 13 ani care a incercat luni sa-si puna capat zilelor, la fel ca ceilalti doi elevi, si din fericire, a fost salvata in ultimul moment.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariuclara (2011-06-01 16:49:41)
da, se pare ca si la noi se baga faza cu rezolvarea oricarei probleme la psiholog. atata incredere au oamenii in psihologie, de parca psihologul le-are plati ratele, le-ar mari salariile, le-ar plati tratamentele si taxele scolare, le-ar aduce parintii inapoi din strainatate, sau cine stie ce probleme mai au copiii astia. normal ca sunt deprimati daca nu se ocupa nimeni de ei si se pompeaza cu muzica deprimanta. nu psihologii trebuie sa aiba grija de copii, nu statul, nu scoala, ci PARINTII!
raspunde »
ce patetic (2011-06-01 11:11:09)
Acuma so trezit psihourile prin scoli sa ajute pe elevi!Din ce cauza oare.Ca ducem o viata buna in tara asta?Poate aia care fura si fura si fura!Oricum in tara asta nu va fii bn never.Poate in afara unde exista CONDITII sa traiesti in liniste.
raspunde »