marime text:

Primar acuzat de discriminare, pentru ca vrea sa ridice un zid, in jurul blocurilor locuite de romi!

Un zid de beton pe care primarul din Baia Mare vrea sa-l ridice in jurul unor blocuri mizere, locuite de persoane defavorizate, naste discordie in oras. Pe de o parte, asociatiile umanitare spun ca ar fi o discriminare ce se intampla, iar pe de alta parte, nici membrii comunitatii de romi nu sunt tocmai multumiti.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Dupa ce sute de reclamatii de la alti locuitori din zona si de la soferii care ies din Baia Mare spre Sighet au umplut birourile primariei, edilul s-a hotarit sa ia pozitie. Joi a trimis deja utilajele in teren sa sape fundatia zidului ce va avea aproximativ 3 metri inaltime si va inconjura practic cele patru blocuri locuite de romi.

Acestia umplu soseaua de gunoaie si isi lasa copiii sa se joace in drum; nu e de mirare ca de-a lungul timpului, multi dintre ei au fost accidentati. In plus, soferii spun ca se trezesc cu bolovani aruncati in parbrize, iar a trece cu masina pe strada Horea e o aventura cu final de multe ori neasteptat.

Astfel, primarul insista ca scopul lui este sa igienizeze zona si sa ii protejeze pe copiii lasati nesupravegheati.

Locatarii blocurilor s-au adunat cu mic, cu mare, sa se uite la angajatii primariei si la cei de la salubrizare. Pentru multi dintre ei, ce se intimpla e doar un spectacol, dar altii sunt nemultumiti, desi se tem sa vorbeasca, pentru ca, spun ei, liderul lor ar fi mana in mana cu primarul.

Liderul comunitatii se apara insa si spune ca a discutam cu lumea si nimeni nu i-ar fi opus, cel putin nu pe fata.

Daca totul merge conform planului, zidul va fi gata in doua saptamani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu