marime text:

Piratii din Somalia - un roman rapit la capatul lumii

Cargoul grec Eleni P, rapit de pirati in Golful Aden, are la bord si un marinar roman, a declarat miercuri Markos Vassilikos, directorul grec al companiei Eurobulk LTD, care detine nava.
Piratii din Somalia - un roman rapit la capatul lumii

"Echipajul pare nevatamat", a adaugat el, precizand ca acesta este format din 19 filipinezi, un roman, un ucrainean si doi greci, dintre care unul este capitanul navei.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat rapirea, miercuri, a unui marinar roman aflat la bordul cargoului "Eleni P" si a precizat ca acesta si restul echipajului sunt in stare buna si au provizii de alimente si apa. "

Din datele detinute pana in prezent, cetateanul roman si restul echipajului se afla in stare fizica buna, avand provizii de alimente si apa. Nava a fost sechestrata de piratii somalezi in timp ce se afla intr-un convoi de nave aflate pe culoarul de siguranta protejat de fortele internationale de protectie", precizeaza MAE. Potrivit Ministerului de Externe, ambasada este in contact permanent cu firma proprietara a navei si cu autoritatile elene iar la sediul companiei care detine nava a fost instituita o celula de criza.

"Conform procedurilor standard, MAE a informat imediat MAI in vederea identificarii si informarii familiei cetateanului roman", se mai arata in raspunsul MAE.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu