marime text:

Pe camatari ii paste inchisoarea! Politia ii salta daca imprumuta bani, nu doar daca ameninta

Trei ani dupa gratii, iata pedeapsa care-i asteapta pe camatari, daca va fi aprobata o lege initiata de cativa parlamentari. Tot mai multi romani ajung la politie, dupa ce diversi indivizi de la care au luat bani cu imprumut le-au pus dobanzi uriase, imposibil de achitat. Ba mai rau, i-au amenintat cu moartea.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Multi dintre cei care s-au imprumutat de la camatari au trecut prin momente de teroare. Au fost amenintati, uneori chiar batuti, ca sa plateasca mai mult decat suma luata initial.

Camatarii trebuie sa stie de acum un lucru: potrivit initiativei legislative, "darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani."

In actul normativ este definita si camata: "dobanda excesiva pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut". In definitiv aceasta este si strategia: camatarii ii imprumuta pe cei aflati la nevoie cu o anumita suma, apoi salta dobanzile de la o zi la alta.

Cand victima nu mai are de unde plati, incep amenintarile. Reprezentantii politiei spun ca in ultimul timp s-au inmultit plangerile depuse de cei care au fost terorizati de camatari.

In acest moment, camataria propriu-zisa nu este pedepsita de Codul Penal. Politia intra in actiune numai cand este vorba despre santaj sau amenintari. Legea privind incriminarea camatariei va ajunge in dezbaterea Parlamentului la inceputul toamnei.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu