marime text:

SMS din munti - turistii straini rataciti in Bucegi au gasit o poteca salvatoare!

3 alpinisti straini sunt blocati in Bucegi, pe un perete abrupt. Au cerut ajutor in urma cu putin timp, iar un elicopter a plecat spre ei. Din pacate, aparatul nu s-a putut apropia prea mult, pentru ca zona este dificila.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.UPDATE:

Salvamontistii au pornit duminica dimineata in cautarea celor trei alpinisti din Ungaria, blocati in Muntii Bucegi. Azi noapte cautarile au fost oprite, iar astazi doua echipaje au plecat spre ei, pe trasee diferite. In urma cu putin, unul dintre rataciti a dat un SMS in care a scris ca au gasit o poteca si spera sa coboare.

Vremea s-a stricat, e ceata, vant si pe alocuri ninge, asa ca nu s-a mai putut ridica elicopter pentru localizarea alpinistilor blocati in Bucegi. Speranta lor sta in cei peste 10 salvatori montani plecati dis de dimineata pe munte. Din pacate actiunea este foarte dificila. Si-au petrecut ultimele zile si nopti in zapada, intre stanci. Miercuri au fost vazuti la Cabana Babele. Un ghid montan le-a spus sa nu porneasca de la Omu la Bran pentru ca e un traseu imposibil de parcurs iarna. Si meteorologul de la Omu i-a avertizat in sa se intoarca din drum, dar nu l-au ascultat. Din pacate, un rucsac aruncat din elicopter aseara nu a ajuns la ei, ci la alti trei turisti, si ei aflati in dificultate.

Sambata in jurul orei 17, o voce speriata a sunat la Salvamont, anuntand in limba engleza ca grupul format din trei persoane se afla intr-o zona abrupta. Oamenii incercau sa ajunga de la Varful Omu la Bran, dar au ajuns intr-un loc de unde nu mai puteau nici sa urce, nici sa coboare.

Se pare ca si-au calculat gresit traseul si au si pierdut o parte din echipament, in special corzi care i-ar fi ajutat sa coboare. Un elicopter s-a ridicat instantaneu si a pornit in cautarea celor trei alpinisti.

Aparatul nu a putut insa ateriza, pentru ca zona este abrupta, echipajul le-a aruncat un rucsac cu echipament de supravietuire.

Cei trei turisti care sunt se pare englezi sau unguri se afla pe munte de 5 zile si sunt bine echipati pentru a rezista inca o noapte pana cand salvamontistii vor ajunge la ei.

Marele pericol este insa cel al avalanselor iar in aceasta situatie orice minut conteaza.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu