marime text:

Operatiune spectaculoasa, pentru salvarea unui tanar care risca sa moara intr-o pestera!

Putin a lipsit ca pestera Sura Mare din Hunedoara, una dintre cele mai dificile din tara, sa se transforme intr-un mormant pentru un tanar de 29 ani, din Cluj.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Barbatul este speolog si explora galeriile greu accesibile si pline cu apa, cand a alunecat si a cazut de la 3 metri inaltime. Si-a fracturat mana, si-a luxat un picior si nu s-a mai putut urni. A fost scos cu greu, in urma unei operatiuni de salvare spectaculoase.

Accidentul s-a petrecut cu cateva ore inainte de miezul noptii. In Sura Mare se aflau trei echipe de speologi care explorau fiecare zone diferite ale pesterii. Cand si-au vazut colegul prabusit, imobilizat la pamant, si-au dat seama ca le va fi imposibil sa-l scoata afara prin galeriile extrem de dificile. Asa ca unul dintre cei aflati in pestera a iesit si, odata ajuns in zona cu semnal, a dat alarma.

La fata locului au ajuns mai multe echipe Salvaspeo din Cluj, Arad si Hunedoara. Aproape 20 de salvatori au intrat in pestera si l-au evacuat cu greu pe ranit, fiind nevoiti sa poarte targa pe umar, in zonele in care apa trecea de brau.

De la iesirea din pestera l-au carat inca 5 kilometri, pana la o ambulanta care l-a transportat la spitalul din Petrosani.

Tanarul speolog este internat la Terapie Intensiva, iar medicii spun ca este in afara oricarui pericol.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu