marime text:

Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns deasupra Romaniei!

Norul radioactiv de la Fukushima se afla chiar in acest moment deasupra Romaniei. Potrivit Institutului German de Cercetari pentru Mediu, particulele se afla in prezent la 2.500 de metri altitudine, insa daca ploua vor ajunge in sol.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs."Desigur, si in apa", spun cercetatorii nostri de la Magurele. Toate autoritatile insista in cor ca deocamdata vorbim despre concentratii care nu prezinta un pericol iminent pentru oameni.

Masa de aer poluat din Japonia continua sa inainteze deasupra continentului nostru. Doua zile va strabate Romania. Acum avem peste noi un nor de particule radioactive la 2.500 de metri, iar miine vom avea un altul, la  5.000 de metri.

Poate cobori chiar mai repede decat ne-am dori si asta pentru ca avem parte de o primavara capricioasa, iar norii de ploaie sunt in mod normal intre 2.000 si 5.000 de metri si se pot intalni oricand cu cei radioactivi.

Din fericire, monitorizarile de pana acum nu ne dau motive de ingrijorare.

In cazul solului, specialistii preleveaza zilnic probe. Acestea ajung in laboratoare, iar apoi sunt uscate la o temperatura de 100 de grade celsius. Imediat solul este dozat, iar apoi urmeaza analiza . Dupa 30 de minute sosesc si rezultatele.

Iar rezultatele sunt si acestea linistitoare: cantitatea de izotopi este de sute daca nu chiar mii de ori mai mica decat cota de alarma.

Probleme pot aparea insa in timp si evident cand cantitatile radioactive sunt mari. Si asta pentru ca particulele de Cesiu 137 si Iod 131 pot fi asimilate de om. Iodul se duce in tiroida iar cesiul peste tot in organism. Daca iodul e periculos doar cateva zile, cesiul ramane radioactiv 30 de ani.

Putem elimina radioactivitatea pe cai fiziologice. Uneori insa prea tarziu.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariuNesuferitul (2011-03-31 20:50:22)
"Firmele Japoneze nu vor sa dea secretul fabricarii cipurilor". Cea mai mare gogomanie ce am putut sa o aud vreodata la stiri. Sunt electronist si stiu care este potenta japonezilor. In electronica nu au fost niciodata straluciti. Inventiile vin de la vecinii lor de peste ocean. Ei au un singur merit: fabrica ieftin chip-uri comune la care marile firme de mult au renuntat din lipsa de rentabilitate. Preturile vor creste la componente electronice fiindca vor fi achizitionate de la producatori de renume care vand mai scump. Toate componentele electronice japoneze sunt inferioare ca performante celor fabricate de gigantii din domeniu. Ziaristii ar trebui sa se documenteze temeinic pe plan international inainte sa se hazardeze in afirmatii iresponsabile. Sau ar trebui sa mearga pe principiu: "unde nu ma pricep, nu ma bag". Repet, este vorba de tranzistori si circuite integrate standard fabricate ieftin de japonezi si nu de cine stie ce cipuri de ultima generatie cum aiurea cred cei nedocumentati.
raspunde »